×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pečená dýně s tymiánem

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Pečená dýně s tymiánem

Co budete potřebovat

1 muškátová dýně (asi 1,5 kg)
300 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce sušeného tymiánu
sůl a pepř
85 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vršek dýně odkrojte a lžící odstraňte semínka a jejich okolí. Dýni postavte na plech. V rendlíku ohřejte smetanu, mléko, česnek a většinu tymiánu, osolte a opepřete. Horkou směs nalijte do dýně a vmíchejte 50 g parmazánu. Dýni přiklopte vrškem a pečte 1,5 hodiny. Dýni vyndejte, sundejte „pokličku“, posypte zbytkem sýru, vraťte do trouby a pečte při 200 °C 15 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem. Vnitřek dýně s náplní vydlabejte a podávejte s pečivem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená dýně s tymiánem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 1 (2)

Co budete potřebovat

1 muškátová dýně (asi 1,5 kg)
300 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce sušeného tymiánu
sůl a pepř
85 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vršek dýně odkrojte a lžící odstraňte semínka a jejich okolí. Dýni postavte na plech. V rendlíku ohřejte smetanu, mléko, česnek a většinu tymiánu, osolte a opepřete. Horkou směs nalijte do dýně a vmíchejte 50 g parmazánu. Dýni přiklopte vrškem a pečte 1,5 hodiny. Dýni vyndejte, sundejte „pokličku“, posypte zbytkem sýru, vraťte do trouby a pečte při 200 °C 15 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem. Vnitřek dýně s náplní vydlabejte a podávejte s pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty