×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená dýně s tymiánem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Pečená dýně s tymiánem

Co budete potřebovat

1 muškátová dýně (asi 1,5 kg)
300 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce sušeného tymiánu
sůl a pepř
85 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vršek dýně odkrojte a lžící odstraňte semínka a jejich okolí. Dýni postavte na plech. V rendlíku ohřejte smetanu, mléko, česnek a většinu tymiánu, osolte a opepřete. Horkou směs nalijte do dýně a vmíchejte 50 g parmazánu. Dýni přiklopte vrškem a pečte 1,5 hodiny. Dýni vyndejte, sundejte „pokličku“, posypte zbytkem sýru, vraťte do trouby a pečte při 200 °C 15 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem. Vnitřek dýně s náplní vydlabejte a podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená dýně s tymiánem

Snadné Tymián Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 2 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 muškátová dýně (asi 1,5 kg)
300 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce sušeného tymiánu
sůl a pepř
85 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vršek dýně odkrojte a lžící odstraňte semínka a jejich okolí. Dýni postavte na plech. V rendlíku ohřejte smetanu, mléko, česnek a většinu tymiánu, osolte a opepřete. Horkou směs nalijte do dýně a vmíchejte 50 g parmazánu. Dýni přiklopte vrškem a pečte 1,5 hodiny. Dýni vyndejte, sundejte „pokličku“, posypte zbytkem sýru, vraťte do trouby a pečte při 200 °C 15 minut dozlatova. Posypte zbylým tymiánem. Vnitřek dýně s náplní vydlabejte a podávejte s pečivem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019