×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pappardelle s králičím ragú

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Pappardelle s králičím ragú

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 králík, naporcovaný
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
200 g slaniny, na kostky
1 cibule, nakrájená najemno
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, prolisované
špetka mleté skořice
3 kuličky jalovce, rozmačkané
3 bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
200 ml červeného vína
1 kostka kuřecího vývaru
2 × 400g konzerva krájených rajčat
400 g pappardelle
3 lžíce smetany na vaření
strouhaná kůra z ½ pomeranče
hrst petrželky, nasekané
parmazán k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.

Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.

Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pappardelle s králičím ragú

Hlavní chod Náročné Rozmarýn , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 4/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 králík, naporcovaný
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
200 g slaniny, na kostky
1 cibule, nakrájená najemno
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, prolisované
špetka mleté skořice
3 kuličky jalovce, rozmačkané
3 bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
200 ml červeného vína
1 kostka kuřecího vývaru
2 × 400g konzerva krájených rajčat
400 g pappardelle
3 lžíce smetany na vaření
strouhaná kůra z ½ pomeranče
hrst petrželky, nasekané
parmazán k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.

Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.

Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019