×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pappardelle s králičím ragú

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pappardelle s králičím ragú

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 králík, naporcovaný
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
200 g slaniny, na kostky
1 cibule, nakrájená najemno
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, prolisované
špetka mleté skořice
3 kuličky jalovce, rozmačkané
3 bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
200 ml červeného vína
1 kostka kuřecího vývaru
2 × 400g konzerva krájených rajčat
400 g pappardelle
3 lžíce smetany na vaření
strouhaná kůra z ½ pomeranče
hrst petrželky, nasekané
parmazán k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.

Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.

Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pappardelle s králičím ragú

Hlavní chod Náročné Magazín 4/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 králík, naporcovaný
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
200 g slaniny, na kostky
1 cibule, nakrájená najemno
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, prolisované
špetka mleté skořice
3 kuličky jalovce, rozmačkané
3 bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
200 ml červeného vína
1 kostka kuřecího vývaru
2 × 400g konzerva krájených rajčat
400 g pappardelle
3 lžíce smetany na vaření
strouhaná kůra z ½ pomeranče
hrst petrželky, nasekané
parmazán k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.

Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.

Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty