Dokonalá panna cotta s jahodovou omáčkou

Italský chlazený dezert panna cotta je plný smetany. Náš recept je navíc zdobený omáčkou z jahod a medu. Amore mio. Kdo by odolal?
Snadné Dezert Počet porcí: 4 porce Magazín 3/2019
Snadné Dezert Počet porcí: 4 porce Magazín 3/2019

Co budete potřebovat na panna cottu s jahodovou omáčkou

3 plátky želatiny 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
4 lžíce moučkového cukru
500 g jahod
2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu mrazem sušené jahody
1 snítka čerstvé máty

Jak udělat panna cottu zdravější

Recept jak na dokonalou panna cottu s jahodovou omáčkou

  1. Plátky želatiny namočte na 10 minut do velmi studené vody. Jakmile nabobtná, želatinu vyždímejte.
  2. Do hrnce vlijte 500 ml smetany, přimíchejte k ní 4 lžíce moučkového cukru a přiveďte k varu. Poté odstavte a důkladně vmíchejte želatinu tak, aby se celá rozpustila.
  3. Smetanovou směsí plňte sklenice do 3/4 výšky a vložte je vychladit do lednice. Zabere to přibližně 4 hodiny.
  4. Na jahodovou omáčku rozmixujte 500 g čerstvých jahod se 2 lžícemi medu a šťávou z 1 citronu. Jako ozdobu použijte snítky čerstvé máty a 20 g mrazem sušených jahod. Krásné mlsání!
Pomohl vám recept?
5hodnocení

Co byste o panna cottě s jahodovou omáčkou měli vědět

Želatina je přírodní rozpustná bílkovina, která je získávána z kůže, kostí a šlach zvířat. Preventivně může pozitivně ovlivňovat kosterní a pohybový aparát.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky