×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Panna cotta s jahodovým přelivem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Panna cotta s jahodovým přelivem

Co budete potřebovat

3 plátky želatiny 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
4 lžíce moučkového cukru
500 g jahod
2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu mrazem sušené jahody
1 snítka čerstvé máty

Jak na to?

1. Plátky želatiny namočte na 10 minut do studené vody, aby nabobtnala. Poté vodu slijte, želatinu vyždímejte.
2. Smetanu dejte do hrnce, přimíchejte cukr a přiveďte k varu. Následně odstavte, přidejte želatinu a důkladně rozmíchejte, aby se rozpustila.
3. Směs nalijte do 3⁄4 každé z připravených skleniček. Dejte do lednice nejméně na 4 hodiny ztuhnout.
4. Na jahodovou omáčku rozmixujte jahody s medem a citronovou šťávou. Omáčku vlijte na ztuhlou panna cottu ve skleničkách. Ozdobte nadrcenými mrazem sušenými jahodami a lístky máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panna cotta s jahodovým přelivem

Dezert Snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Jahodník měsíční Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Báječný dezert, který se jen rozplývá na jazyku. Pro jistotu panna cottu připravte den předem, aby dostatečně ztuhla.

Co budete potřebovat

3 plátky želatiny 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
4 lžíce moučkového cukru
500 g jahod
2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu mrazem sušené jahody
1 snítka čerstvé máty

Jak na to?

1. Plátky želatiny namočte na 10 minut do studené vody, aby nabobtnala. Poté vodu slijte, želatinu vyždímejte.
2. Smetanu dejte do hrnce, přimíchejte cukr a přiveďte k varu. Následně odstavte, přidejte želatinu a důkladně rozmíchejte, aby se rozpustila.
3. Směs nalijte do 3⁄4 každé z připravených skleniček. Dejte do lednice nejméně na 4 hodiny ztuhnout.
4. Na jahodovou omáčku rozmixujte jahody s medem a citronovou šťávou. Omáčku vlijte na ztuhlou panna cottu ve skleničkách. Ozdobte nadrcenými mrazem sušenými jahodami a lístky máty.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019