Panforte z itálie
Ingredience
1 | lžíce slunečnicového oleje |
40 g | holandského kakaa |
325 g | mixu ořechů – vlašské, lískové, pistácie, mandle |
110 g | hladké mouky |
200 g | krájené kandované kůry |
2 | lžičky mletého zázvoru |
1 | lžíce mleté skořice |
1 | a ½ lžičky mletého černého pepře |
1 | špetka mletého muškátového oříšku |
½ | lžičky mletého chilli |
85 g | 70% čokolády |
200 g | třtinového cukru |
210 g | medu |
40 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.
2. V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.
3. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.
4. Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.
5. Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.
6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.
7. Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY