Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Panforte z itálie

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Perníková vločka pro bílé...
Perníková vločka pro...
Perníková vločka pro bílé...
Perníková vločka pro bílé...
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Panforte z itálie

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
40 g holandského kakaa
325 g mixu ořechů – vlašské, lískové, pistácie, mandle
110 g hladké mouky
200 g krájené kandované kůry
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce mleté skořice
1 a ½ lžičky mletého černého pepře
1 špetka mletého muškátového oříšku
½ lžičky mletého chilli
85 g 70% čokolády
200 g třtinového cukru
210 g medu
40 g cukru moučky

Jak na to?

1. Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.

2. V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.

3. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.

4. Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.

5. Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.

6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.

7. Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panforte z itálie

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Videorecept Magazín 12/2020 Počet porcí: 30 řezů
Průměrné hodnocení 3 (3)
Tento tradiční italský vánoční recept pochází ze středověkého městečka Siena v Toskánsku. Proto je v něm kandovaná kůra.

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
40 g holandského kakaa
325 g mixu ořechů – vlašské, lískové, pistácie, mandle
110 g hladké mouky
200 g krájené kandované kůry
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce mleté skořice
1 a ½ lžičky mletého černého pepře
1 špetka mletého muškátového oříšku
½ lžičky mletého chilli
85 g 70% čokolády
200 g třtinového cukru
210 g medu
40 g cukru moučky

Jak na to?

1. Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.

2. V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.

3. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.

4. Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.

5. Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.

6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.

7. Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Perníková vločka pro bílé...
Perníková vločka pro...
Perníková vločka pro bílé...
Perníková vločka pro bílé...
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Inspirujte se podobnými recepty