Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Panforte z itálie

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s avokádovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s avokádovou...
Bramborový salát s avokádovou...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Panforte z itálie

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
40 g holandského kakaa
325 g mixu ořechů – vlašské, lískové, pistácie, mandle
110 g hladké mouky
200 g krájené kandované kůry
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce mleté skořice
1 a ½ lžičky mletého černého pepře
1 špetka mletého muškátového oříšku
½ lžičky mletého chilli
85 g 70% čokolády
200 g třtinového cukru
210 g medu
40 g cukru moučky

Jak na to?

1. Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.

2. V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.

3. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.

4. Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.

5. Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.

6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.

7. Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panforte z itálie

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Videorecept Magazín 12/2020 Počet porcí: 30 řezů
Průměrné hodnocení 3 (3)
Tento tradiční italský vánoční recept pochází ze středověkého městečka Siena v Toskánsku. Proto je v něm kandovaná kůra.

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
40 g holandského kakaa
325 g mixu ořechů – vlašské, lískové, pistácie, mandle
110 g hladké mouky
200 g krájené kandované kůry
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce mleté skořice
1 a ½ lžičky mletého černého pepře
1 špetka mletého muškátového oříšku
½ lžičky mletého chilli
85 g 70% čokolády
200 g třtinového cukru
210 g medu
40 g cukru moučky

Jak na to?

1. Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.

2. V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.

3. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.

4. Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.

5. Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.

6. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.

7. Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s avokádovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s avokádovou...
Bramborový salát s avokádovou...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby

Inspirujte se podobnými recepty