Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Co budete potřebovat

450 g mrkve
5 lžic olivového oleje
800 g vepřové panenky
sůl, pepř
4 stroužky česneku
220 ml smetany (15 %)
60 sýra pecorino
2 lžíce bazalkového pesta

Jak na to?

1. Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3. Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4. V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

450 g mrkve
5 lžic olivového oleje
800 g vepřové panenky
sůl, pepř
4 stroužky česneku
220 ml smetany (15 %)
60 sýra pecorino
2 lžíce bazalkového pesta

Jak na to?

1. Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3. Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4. V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty