Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

340 g hladké mouky
780 ml mléka
6 velkých vajec
1,5 lžičky vanilkového extraktu
sůl
250 ml smetany
180 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého rumu máslo
100 g 60% čokolády AQ
1 lžíce medu

Postup přípravy

1. Do hladkého těsta umíchejte 260 g mouky, 480 ml mléka, 4 vejce, půl lžičky vanilkového extraktu a půl lžičky soli. Dejte do lednice.
2. Udělejte krém: V rendlíku smíchejte smetanu, zbylé mléko, 90 g cukru a špetku soli. Vařte na mírném plameni, dokud ze směsi nezačne stoupat pára, a pak ještě další dvě minuty. V míse smíchejte zbylá dvě vejce, 90 g cukru, přidejte zbylých 80 g mouky a vymíchejte dohladka. Pak ke směsi v míse pomalu při­dávejte horkou směs, promíchávejte, přesuňte do hrnce a vše společně povařte dvě minuty dotuha. Vmíchejte rum a zbylý vanilkový extrakt. Za občasného promíchání nechte dvacet minut chladnout.
3. Na palačinkové pánvi o průměru zhruba 20 cm rozehřejte lžičku másla a pak přidejte desetinu palačinkové­ho těsta, rozetřete ho po pánvi, minutu opékejte, otočte a opékejte ještě třicet sekund. Stejným způsobem udělejte zbylých devět palačinek. Nechte je vychladnout.
4. Začněte vrstvit dort: na servírovací talíř dejte palačinku, na ni devítinu krému, palačinku, krém a tak dále do spotře­bování všech ingrediencí. Končit byste měli palačinkou.
5. Ve středně velkém rendlíku rozpusťte čokoládu a dohladka ji rozmíchejte se 3 lžícemi vody, medem a 2 lžičkami másla. Dobře vám to půjde metličkou. Nechte pět minut zchladnout, pak polevou přelijte vychladlý dort. Před podáváním dejte minimálně na dvě hodiny do lednice.

Pomohl vám recept?
42hodnocení4

Další videorecepty