×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Co budete potřebovat

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
tmavý třtinový cukr
javorový sirup k podávání
Na medová jablka:
2 jablka, na plátky
2 lžíce medu

Jak na to?

Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka. Můžete dozdobit mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Snídaně Velmi snadné Sladká jídla Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
tmavý třtinový cukr
javorový sirup k podávání
Na medová jablka:
2 jablka, na plátky
2 lžíce medu

Jak na to?

Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka. Můžete dozdobit mátou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty