Ovesná kaše s jablky a agávovým sirupem

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Ovesné vločky 90 g
- Cukr třtinový
- Agáve sirup
- Mléko polotučné 500 ml
- Jablko červené 2 ks
- Med 2 plž
- Kiwi
- Voda 250 ml
- Maliny
- Ovesné vločky 90 g
- Cukr třtinový
- Agáve sirup
- Mléko polotučné 500 ml
- Jablko červené 2 ks
- Med 2 plž
- Kiwi
- Voda 250 ml
- Maliny
Příprava
- 1Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne. Rozdělte do talířů nebo misek, zasypte cukrem, přidejte agávový sirup a medová jablka. Na závěr ozdobte ovocem dle chuti a sezóny – třeba kiwi a maliny.
- 1Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne. Rozdělte do talířů nebo misek, zasypte cukrem, přidejte agávový sirup a medová jablka. Na závěr ozdobte ovocem dle chuti a sezóny – třeba kiwi a maliny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











