Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka
tmavý třtinový cukr a agávový sirup k podávání
2 červená jablka na plátky
2 lžíce medu
250 ml vody
ovoce na ozdobu – kiwi, maliny

Postup přípravy

Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne. Rozdělte do talířů nebo misek, zasypte cukrem, přidejte agávový sirup a medová jablka. Na závěr ozdobte ovocem dle chuti a sezóny – třeba kiwi a maliny.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty