×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Tip do kuchyně

 

Kaši můžete podávat teplou, stejně tak ji můžete i vychladit a podávat za studena.

Co budete potřebovat

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
tmavý třtinový cukr a javorový sirup k podávání
Na medová jablka:
2 jablka, na plátky
2 lžíce medu

Jak na to?

Pokud jste naši ovesnou kaši ještě nezkusili, vyzkoušejte. Vaše ratolesti si ji zamilují.

Nejprve si připravte medová jablka.
1) Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.

2) Přidejte med a opékejte další minutu až 2, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.

3) Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne.

4) Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Snídaně Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 9/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Kaši můžete podávat teplou, stejně tak ji můžete i vychladit a podávat za studena.

Co budete potřebovat

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
tmavý třtinový cukr a javorový sirup k podávání
Na medová jablka:
2 jablka, na plátky
2 lžíce medu

Jak na to?

Pokud jste naši ovesnou kaši ještě nezkusili, vyzkoušejte. Vaše ratolesti si ji zamilují.

Nejprve si připravte medová jablka.
1) Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.

2) Přidejte med a opékejte další minutu až 2, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.

3) Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne.

4) Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...

Inspirujte se podobnými recepty