Ovesná kaše s jablky a medem
Ingredience
90 g | ovesných vloček |
500 ml | polotučného mléka + navíc k podávání |
1 | vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná |
tmavý třtinový cukr a javorový sirup k podávání | |
Na medová jablka: | |
---|---|
2 | jablka, na plátky |
2 | lžíce medu |
Postup přípravy
Pokud jste naši ovesnou kaši ještě nezkusili, vyzkoušejte. Vaše ratolesti si ji zamilují.
Nejprve si připravte medová jablka.
1) Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.
2) Přidejte med a opékejte další minutu až 2, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.
3) Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne.
4) Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY