1
Ovesné vločky dejte do zavařovačky nebo vyšší sklenice a zalijte vlažnou vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc přikryté fermentovat při pokojové teplotě.
2
Ráno nakrájejte najemno hrušky (pár měsíčků nechte na ozdobu), poduste na troše vody s javorovým sirupem, pokráje- ným kandovaným zázvorem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Duste asi 5 minut.
3
Přidejte vločky a lehce ohřejte. Ozdobte hruškou a ořechy. Nať, mátu a kopr rozmixujte spolu s česnekem, citronovou šťávou, medem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte
se sýrem feta nakrájeným na kostičky.
1
Ovesné vločky dejte do zavařovačky nebo vyšší sklenice a zalijte vlažnou vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc přikryté fermentovat při pokojové teplotě.
2
Ráno nakrájejte najemno hrušky (pár měsíčků nechte na ozdobu), poduste na troše vody s javorovým sirupem, pokráje- ným kandovaným zázvorem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Duste asi 5 minut.
3
Přidejte vločky a lehce ohřejte. Ozdobte hruškou a ořechy. Nať, mátu a kopr rozmixujte spolu s česnekem, citronovou šťávou, medem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte
se sýrem feta nakrájeným na kostičky.