×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostřejší zeleninová polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Ostřejší zeleninová polévka

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku, utřený nožem
1⁄2 lžičky mletého kmínu
1⁄2 lžičky pálivé papriky
850 ml zeleninového vývaru
2 velké mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka
1x 400g plechovka cizrny, okapané, osušené
100 g zelených fazolek
sůl

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, po chvíli přidejte cibuli, zázvor a česnek. Opékejte dvě minuty, pak vsypte kmín a papriku a po další minutě vlijte vývar a přidejte mrkev. Přiveďte k varu a vařte deset minut. Poté do polévky vsypte i cizrnu a krátce prohřejte. Tyčovým mixerem polévku
rozmixujte tak, aby část cizrny a mrkve zůstala vcelku. Nakonec přidejte fazolky a tři minuty vařte. Podle chuti osolte a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostřejší zeleninová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 8/2011
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku, utřený nožem
1⁄2 lžičky mletého kmínu
1⁄2 lžičky pálivé papriky
850 ml zeleninového vývaru
2 velké mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka
1x 400g plechovka cizrny, okapané, osušené
100 g zelených fazolek
sůl

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, po chvíli přidejte cibuli, zázvor a česnek. Opékejte dvě minuty, pak vsypte kmín a papriku a po další minutě vlijte vývar a přidejte mrkev. Přiveďte k varu a vařte deset minut. Poté do polévky vsypte i cizrnu a krátce prohřejte. Tyčovým mixerem polévku
rozmixujte tak, aby část cizrny a mrkve zůstala vcelku. Nakonec přidejte fazolky a tři minuty vařte. Podle chuti osolte a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty