Ořechovník
Ingredience
20 g | droždí |
60 g | moučkového cukru |
200 ml | mléka |
400 g | polohrubé mouky |
2 | vejce |
80 g | másla |
Na náplň | |
---|---|
500 g | vlašských ořechů, jemně nasekaných |
100 g | cukru krupice |
80 g | rozinek |
skořice | |
200 ml | mléka |
Postup přípravy
Z droždí, cukru a lžíce mléka připravte kvásek. Pak jej smíchejte s moukou, vejci a máslem a zadělejte kynuté těsto. Kynout ho nechte zhruba hodinu. Mezitím si připravte náplň: ořechy smíchejte s cukrem, rozinkami a skořicí, zalijte horkým mlékem a nechte zchladnout. Těsto po vykynutí rozdělte na 3 díly, rozválejte je do půlcentimetrových placek a každou potřete třetinou ořechové náplně. Pláty těsta zaviňte a vložte je do formy na terinu vyložené pečicím papírem – dva vedle sebe, jeden navrch. Pečte asi 60 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY