×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Olivový pecen s rozmarýnem

Další recepty a články

Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Nadýchaná vaječná...
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový...
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem

Olivový pecen s rozmarýnem

Co budete potřebovat

15 g droždí
500 g Bio pšeničné celozrnné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
300 ml vody
2 lžíce olivového oleje
100 g vypeckovaných černých oliv
hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Droždí rozdrobte mezi prsty s moukou, solí a cukrem na směs připomínající drobenku. Přilijte 300 ml vlažné vody, olej a dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
Pokud nemáte pekárnu nebo kuchyňského robota, připravte se na náročnější ruční práci. Vařečkou nebo přímo rukama těsto alespoň pět minut důkladně prohněťte. Nakonec mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo.
Po hodině těsto ještě jednou propracujte, abyste vymačkali vzduchové bubliny. Olivy osušte, nakrájejte a přidejte do těsta. Stejně tak nasekaný rozmarýn. Dobře zapracujte.
Těsto zformujte do bochánku a dejte na plech vyložený pečicím papírem na další kynutí, tentokrát stačí 30 minut. Během té doby dejte předehřát troubu na 220 °C.
Do vyhřáté trouby chrstněte hrst vody, aby se udělala pára. Ihned vložte chleba a pečte 10 minut. Potom plech vyjměte, troubu krátce vyvětrejte a stáhněte teplotu na 200 °C. Bochník mezitím potřete slanou vodou a vraťte k dopečení na 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Olivový pecen s rozmarýnem

Snídaně Snadné Vegetariánské Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 9/2017 Počet porcí: 1 pecen
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

15 g droždí
500 g Bio pšeničné celozrnné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
300 ml vody
2 lžíce olivového oleje
100 g vypeckovaných černých oliv
hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Droždí rozdrobte mezi prsty s moukou, solí a cukrem na směs připomínající drobenku. Přilijte 300 ml vlažné vody, olej a dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
Pokud nemáte pekárnu nebo kuchyňského robota, připravte se na náročnější ruční práci. Vařečkou nebo přímo rukama těsto alespoň pět minut důkladně prohněťte. Nakonec mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo.
Po hodině těsto ještě jednou propracujte, abyste vymačkali vzduchové bubliny. Olivy osušte, nakrájejte a přidejte do těsta. Stejně tak nasekaný rozmarýn. Dobře zapracujte.
Těsto zformujte do bochánku a dejte na plech vyložený pečicím papírem na další kynutí, tentokrát stačí 30 minut. Během té doby dejte předehřát troubu na 220 °C.
Do vyhřáté trouby chrstněte hrst vody, aby se udělala pára. Ihned vložte chleba a pečte 10 minut. Potom plech vyjměte, troubu krátce vyvětrejte a stáhněte teplotu na 200 °C. Bochník mezitím potřete slanou vodou a vraťte k dopečení na 30 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Nadýchaná vaječná omeleta se...
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem

Inspirujte se podobnými recepty