Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Okurkový salát z Japonska

Okurkový salát z Japonska

Když potřebujete po svátcích trochu odlehčit, tento japonský okurkový salát je správnou volbou. Samotní Japonci ho berou jako postní jídlo. Je vhodný jako příloha, spolu s tofu, rybou nebo masem.

Ingredience

2 salátové okurky
50 ml rýžového octa
1 lžička třtinového cukru
sůl
2 lžíce opražených sezamových semínek

Postup přípravy

1. Okurky oloupejte, rozřízněte na půlky a pomocí lžičky odstraňte semínka. Poté škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Rozložte na papírový ubrousek a okurky osušte.
2. Smíchejte ocet, cukr, sůl a sezamová semínka. Přidejte nakrájené okurky a promíchejte.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty