Obalované rybí filé s kaší a hráškem
Ingredience
70 g | strouhanky |
80 g | parmazánu |
2 | lžíce citronové kůry |
80 g | másla |
4 | filety z bělomasé ryby (každý zhruba 150g) |
hladká mouka | |
2 | vejce |
Na česnekovou kaši: | |
---|---|
11/2 kg | brambor |
150 g | másla |
200 g | zakysané smetany |
3 | celé palice česneku |
sůl | |
pepř | |
Na mačkaný hrášek: | |
400 g | mraženého hrášku |
1 | stroužek česneku |
1 | lžíce másla |
kůra z 1 citronu | |
hrst mátových lístků |
Postup přípravy
Ryby jsou zdravé. Do jídelníčku by je měl zařadit každý. Proto zkuste náš recept na obalované rybí filé s bramborovou kaší a mačkaným hráškem.
1) Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory.
Zatímco se vaří, připravte rybu:
2) Troubu předehřejte na 220 °C.
3) V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.
4) Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.
5) Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.
6) Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo a dobře prošťouchejte.
7) Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.
8) Podle chuti osolte a opepřete.
9) Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.
Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY