×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obalované rybí filé s kaší a hráškem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Obalované rybí filé s kaší a hráškem

Tip do kuchyně

 

Bramborová kaše spolu s mačkaným hráškem je nejvhodnější přílohou k této rybí pochoutce.

Co budete potřebovat

70 g strouhanky
80 g parmazánu
2 lžíce citronové kůry
80 g másla
4 filety z bělomasé ryby (každý zhruba 150g)
hladká mouka
2 vejce
Na česnekovou kaši:
11/2 kg brambor
150 g másla
200 g zakysané smetany
3 celé palice česneku
sůl
pepř
Na mačkaný hrášek:
400 g mraženého hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
kůra z 1 citronu
hrst mátových lístků

Jak na to?

Ryby jsou zdravé. Do jídelníčku by je měl zařadit každý. Proto zkuste náš recept na obalované rybí filé s bramborovou kaší a mačkaným hráškem.

1) Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory.

Zatímco se vaří, připravte rybu:
2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.

4) Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.

5) Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.

6) Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo a dobře prošťouchejte.

7) Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.

8) Podle chuti osolte a opepřete.

9) Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.

Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obalované rybí filé s kaší a hráškem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Tip do kuchyně

 

Bramborová kaše spolu s mačkaným hráškem je nejvhodnější přílohou k této rybí pochoutce.

Co budete potřebovat

70 g strouhanky
80 g parmazánu
2 lžíce citronové kůry
80 g másla
4 filety z bělomasé ryby (každý zhruba 150g)
hladká mouka
2 vejce
Na česnekovou kaši:
11/2 kg brambor
150 g másla
200 g zakysané smetany
3 celé palice česneku
sůl
pepř
Na mačkaný hrášek:
400 g mraženého hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
kůra z 1 citronu
hrst mátových lístků

Jak na to?

Ryby jsou zdravé. Do jídelníčku by je měl zařadit každý. Proto zkuste náš recept na obalované rybí filé s bramborovou kaší a mačkaným hráškem.

1) Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory.

Zatímco se vaří, připravte rybu:
2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.

4) Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.

5) Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.

6) Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo a dobře prošťouchejte.

7) Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.

8) Podle chuti osolte a opepřete.

9) Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.

Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat