Novoroční mandlový dort s kokosem
Ingredience
NA TĚSTO [Těsto] | |
---|---|
200 g | másla, pokojové teploty |
150 g | krupicového cukru |
3 | vejce |
kůra a šťáva z ½ citronu | |
100 g | kokosu, jemně nastrouhaného |
100 g | mandlí, jemně mletých |
100 g | kukuřičné mouky |
2 | lžičky prášku do pečiva |
špetka soli | |
3 | vrchovaté lžíce bílého smetanového jogurtu |
NA KRÉM | |
250 g | pomazánkového másla |
250 g | tučného tvarohu |
150 g | krupicového cukru |
šťáva z ½ citronu | |
kokosové plátky na ozdobu |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na teplotu 160 °C. Dno kulaté formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, boky potřete olejem nebo máslem.
V míse utřete máslo s cukrem na nadýchaný hladký krém. Pak postupně přidávejte vejce a zapracujete do krému. Nakonec vmíchejte kůru a šťávu z citronu.
V jiné misce nejprve promíchejte kokos, mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pak vše i s jogurtem zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto.
Těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a pečte v troubě 45 až 50 minut, dokud špejli, kterou zapíchnete doprostřed korpusu, nevytáhnete suchou.
Hotový korpus nechte asi 15 minut chladnout. Pak obkružte tenkým nožem boky formy, vyjměte korpus a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
Všechny suroviny na krém vyšlehejte dohladka. Korpus rozkrojte v polovině. Na spodní polovinu naneste dvě třetiny krému, přiklopte druhou půlkou a zbylým krémem potřete boky i vrch. Ozdobte plátky kokosu. Dort před podáváním nechte hodinu chladnout v lednici.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY