Nicejský salát
Ingredience
300 g | brambor, ideálně malých nových |
100 g | zelených fazolek |
2 | lžíce olivového oleje |
200 g | cherry rajčat, přepůlených |
sůl | |
pepř | |
1 | lžíce balzamikového octa |
malý svazek bazalky | |
3 | vejce |
2 | salátky little gem |
1–2 | konzervy tuňáka v oleji |
Na dresink | |
---|---|
50 g | černých oliv, vypeckovaných |
5 | ančovičkových filetů |
1 | stroužek česneku |
šťáva z poloviny citronu | |
4 | lžíce oleje |
1 | lžíce balzamikového octa |
Postup přípravy
Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY