×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nicejský salát

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Nicejský salát

Co budete potřebovat

300 g brambor, ideálně malých nových
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g cherry rajčat, přepůlených
sůl
pepř
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 salátky little gem
1–2 konzervy tuňáka v oleji
Na dresink
50 g černých oliv, vypeckovaných
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nicejský salát

Snadné Francouzská Saláty Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (13)

Co budete potřebovat

300 g brambor, ideálně malých nových
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g cherry rajčat, přepůlených
sůl
pepř
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 salátky little gem
1–2 konzervy tuňáka v oleji
Na dresink
50 g černých oliv, vypeckovaných
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty