×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nicejský salát

Další recepty a články

Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Nicejský salát

Co budete potřebovat

300 g brambor, ideálně malých nových
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g cherry rajčat, přepůlených
sůl
pepř
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 salátky little gem
1–2 konzervy tuňáka v oleji
Na dresink
50 g černých oliv, vypeckovaných
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nicejský salát

Snadné Francouzská Saláty Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (12)

Co budete potřebovat

300 g brambor, ideálně malých nových
100 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
200 g cherry rajčat, přepůlených
sůl
pepř
1 lžíce balzamikového octa
malý svazek bazalky
3 vejce
2 salátky little gem
1–2 konzervy tuňáka v oleji
Na dresink
50 g černých oliv, vypeckovaných
5 ančovičkových filetů
1 stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
4 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

Nejprve udělejte dresink. Olivy, ančovičky a česnek rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Pak přidejte citronovou šťávu, olej a ocet a promíchejte. Brambory vařte asi 15 minut doměkka, pak je sceďte. Fazolky povařte 4–5 minut ve vroucí vodě, pak je rovněž sceďte a dejte na kostky ledu, aby si uchovaly svěží barvu. Brambory opatrně přepulte a opečte na 2 lžících oleje dozlatova. Pak k nim přidejte rajčata a minutu opékejte. Vše osolte a opepřete, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a posypte bazalkou. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na klínky. Na talíře nebo do misek rozdělte brambory s rajčaty, fazolky, salát, vejce a tuňáka a přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty