Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nepečený dort s čerstvými jahodami

Nepečený dort s čerstvými jahodami

Dort lehký jako obláček v kombinaci s čerstvými jahodami je skvělým a zaručeným tipem pro ty, kteří preferují nepečené dorty. Forma na terinu je praktickým pomocníkem, protože krájení na dílky je velmi snadné, a už se nebudete hádat, kdo dostal větší nebo menší kousek.

Co budete potřebovat na nepečený dort s čerstvými jahodami

1 smetana ke šlehání
500 g jahod
2 polotučné tvarohy
1 zakysaná smetana
3 vanilkové cukry
1 balení cukrářských piškotů

Jak udělat nepečený jahodový dort zdravější

Recept jak na nepečený dort s čerstvými jahodami

  1. Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání. Polovinu jahod, což je 250 g, omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
  2. Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka. Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte 200 g cukrářských piškotů.
  4. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.
Pomohl vám recept?
112hodnocení3

Co byste o nepečeném jahodovém dortu měli vědět

Tvaroh patří mezi kvalitní fermentované mléčné výrobky. Je bohatým zdrojem vápníku, který může pozitivně ovlivňovat kosterní metabolismus.

Další videorecepty