Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNepečený dort s čerstvými jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Nepečený dort s čerstvými jahodami

Nepečený dort s čerstvými jahodami

Nepečený dort s čerstvými jahodami
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Léto
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Jahody 500 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Tvaroh polotučný 2 ks
  • Cukr vanilkový 3 ks
  • Piškoty cukrářské 200 g
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Jahody 500 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Tvaroh polotučný 2 ks
  • Cukr vanilkový 3 ks
  • Piškoty cukrářské 200 g

Příprava

1
Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
2
Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
3
Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
4
Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
5
Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
6
Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.
1
Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
2
Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
3
Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
4
Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
5
Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
6
Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat nepečený jahodový dort zdravější
    Smetanu můžete z receptury vynechat, a přesto se vám dort povede. Dort doslaďte čekankovým sirupem. Vanilkovou chuť dodejte vanilkovým luskem. Cukrářské piškoty zaměňte za celozrnné. Dort můžete obohatit o jemně nasekané ořechy.
  • Co byste o nepečeném jahodovém dortu měli vědět
    Tvaroh patří mezi kvalitní fermentované mléčné výrobky. Je bohatým zdrojem vápníku, který může pozitivně ovlivňovat kosterní metabolismus.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.