
Nepečený dort s čerstvými jahodami

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Léto
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Jahody 500 g
- Zakysaná smetana 200 g
- Tvaroh polotučný 2 ks
- Cukr vanilkový 3 ks
- Piškoty cukrářské 200 g
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Jahody 500 g
- Zakysaná smetana 200 g
- Tvaroh polotučný 2 ks
- Cukr vanilkový 3 ks
- Piškoty cukrářské 200 g
Příprava
- 1Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
- 2Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
- 3Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
- 4Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
- 5Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
- 6Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.
- 1Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
- 2Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
- 3Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
- 4Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
- 5Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
- 6Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat nepečený jahodový dort zdravější Smetanu můžete z receptury vynechat, a přesto se vám dort povede. Dort doslaďte čekankovým sirupem. Vanilkovou chuť dodejte vanilkovým luskem. Cukrářské piškoty zaměňte za celozrnné. Dort můžete obohatit o jemně nasekané ořechy.Co byste o nepečeném jahodovém dortu měli vědět Tvaroh patří mezi kvalitní fermentované mléčné výrobky. Je bohatým zdrojem vápníku, který může pozitivně ovlivňovat kosterní metabolismus.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.