1
Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
2
Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
3
Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
4
Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
5
Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
6
Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.
1
Ušlehejte dotuha 200 ml smetany ke šlehání.
2
Polovinu jahod omyjte, osušte, rozčtvrťte a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.
3
Do mísy dejte obě kostky tvarohu, vidličkou je našlehejte a přidejte kelímek zakysané smetany, oslaďte vanilkovým cukrem a přilijte jahodové pyré. Promíchejte a na závěr vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
4
Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a na dno vyskládejte polovinu ze zbylých 250 g jahod nakrájených na kolečka.
5
Opatrně navrstvěte jahodovou směs, znovu dejte plátky jahod. Jako poslední vrstvu naskládejte cukrářské piškoty.
6
Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na noc vychladit do lednice. Dort bude druhý den chutnat nejlépe, když ho naservírujete ihned po vytažení z lednice. A jarní pohlazení je hotové.