
Nepečený borůvkový cheesecake
Ingredience
70 g | datlí, vypeckovaných |
70 g | mandlí |
špetka soli | |
Na náplň | |
---|---|
100 g | ořechů kešú |
2 | lžíce citronové šťávy |
kůra z 1 malého citronu | |
3 | lžíce kokosového oleje, tekutého |
125 ml | kokosového mléka |
1–3 | lžíce javorového sirupu k dochucení |
25 g | čerstvých nebo mražených a povolených borůvek |
Na dokončení | |
čerstvé borůvky | |
strouhaný kokos | |
jedlé květy |
Postup přípravy
Datle namočte na 15 minut do teplé vody. Mandle dejte do robotu a několika pulsy nasekejte najemno. Přidejte datle a sůl a zpracujte na hladkou hmotu. Formu o průměru 12 cm vyložte pečicím papírem a na dno namačkejte směs z robotu. Formu uložte do mrazáku a pusťte se do přípravy náplně.
Všechny suroviny na náplň dejte do robotu a umixujte dohladka. Nalijte na korpus, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mrazit alespoň 4 hodiny.
Dort vyprostěte z formy a nechte před podáváním 10 minut při pokojové teplotě povolit. Vršek ozdobte čerstvými borůvkami, strouhaným kokosem a jedlými květy.
Pomohl vám recept?
29hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod