×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nepečený borůvkový cheesecake
nad 60 minut , Dezert , Náročné ,

Nepečený borůvkový cheesecake

Co budu potřebovat

70 g datlí, vypeckovaných
70 g mandlí
špetka soli
Na náplň
100 g ořechů kešú
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 malého citronu
3 lžíce kokosového oleje, tekutého
125 ml kokosového mléka
1–3 lžíce javorového sirupu k dochucení
25 g čerstvých nebo mražených a povolených borůvek
Na dokončení
čerstvé borůvky
strouhaný kokos
jedlé květy

Jak na to?

Datle namočte na 15 minut do teplé vody. Mandle dejte do robotu a několika pulsy nasekejte najemno. Přidejte datle a sůl a zpracujte na hladkou hmotu. Formu o průměru 12 cm vyložte pečicím papírem a na dno namačkejte směs z robotu. Formu uložte do mrazáku a pusťte se do přípravy náplně.

Všechny suroviny na náplň dejte do robotu a umixujte dohladka. Nalijte na korpus, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mrazit alespoň 4 hodiny.

Dort vyprostěte z formy a nechte před podáváním 10 minut při pokojové teplotě povolit. Vršek ozdobte čerstvými borůvkami, strouhaným kokosem a jedlými květy.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut