Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

70 g datlí, vypeckovaných
70 g mandlí
špetka soli
Na náplň
100 g ořechů kešú
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 malého citronu
3 lžíce kokosového oleje, tekutého
125 ml kokosového mléka
1–3 lžíce javorového sirupu k dochucení
25 g čerstvých nebo mražených a povolených borůvek
Na dokončení
čerstvé borůvky
strouhaný kokos
jedlé květy

Postup přípravy

Datle namočte na 15 minut do teplé vody. Mandle dejte do robotu a několika pulsy nasekejte najemno. Přidejte datle a sůl a zpracujte na hladkou hmotu. Formu o průměru 12 cm vyložte pečicím papírem a na dno namačkejte směs z robotu. Formu uložte do mrazáku a pusťte se do přípravy náplně.

Všechny suroviny na náplň dejte do robotu a umixujte dohladka. Nalijte na korpus, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mrazit alespoň 4 hodiny.

Dort vyprostěte z formy a nechte před podáváním 10 minut při pokojové teplotě povolit. Vršek ozdobte čerstvými borůvkami, strouhaným kokosem a jedlými květy.

Pomohl vám recept?
29hodnocení4

Další videorecepty