×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaná terina s lesním ovocem

Další recepty a články

Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek...
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Nadýchaná terina s lesním ovocem

Co budete potřebovat

500 g mraženého lesního ovoce
100 g třtinového cukru
1 balení světlého toustového chleba
300 g zakysané smetany
200 g smetany ke šlehání
100 g borůvek
100 g malin
150 g jahod

Jak na to?

1. Formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatek fólie spadal přes hrany.
2. Mražené ovoce svařte s třtinovým cukrem.
3. Z toustového chleba odkrojte okraje.
4. Chléb namočte v ovocné omáčce a rozložte na dno formy a podél boků, až vytvoříte souvislou vrstvu. Odložte si toustový chleba na vršek a uzavření teriny.
5. Vyšlehejte oba druhy smetany. Přidejte polovinu zbylé omáčky a lehce promíchejte.
6. Na dno nalijte malou vrstvu ochucené smetany. Přidejte čerstvé ovoce a opět přelijte smetanou.
7. Uzavřete odloženým toustovým chlebem a přelijte zbývající ovocnou omáčkou. Fólii z okrajů přehněte do středu a terinu zabalte.
8. Odložte na 4 hodiny do lednice. Pak fólii rozbalte a terinu vyklopte na tác.
9. Podávejte nakrájené na plátky, zdobte čerstvým ovocem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaná terina s lesním ovocem

Dezert Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Vegetariánské Magazín 5/2019 Počet porcí: 12 porcí
Průměrné hodnocení 1 (1)
Tato pochoutka perfektně ozdobí váš stůl a zaručujeme, že z ní budete u vytržení stejně jako my v redakci.

Co budete potřebovat

500 g mraženého lesního ovoce
100 g třtinového cukru
1 balení světlého toustového chleba
300 g zakysané smetany
200 g smetany ke šlehání
100 g borůvek
100 g malin
150 g jahod

Jak na to?

1. Formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatek fólie spadal přes hrany.
2. Mražené ovoce svařte s třtinovým cukrem.
3. Z toustového chleba odkrojte okraje.
4. Chléb namočte v ovocné omáčce a rozložte na dno formy a podél boků, až vytvoříte souvislou vrstvu. Odložte si toustový chleba na vršek a uzavření teriny.
5. Vyšlehejte oba druhy smetany. Přidejte polovinu zbylé omáčky a lehce promíchejte.
6. Na dno nalijte malou vrstvu ochucené smetany. Přidejte čerstvé ovoce a opět přelijte smetanou.
7. Uzavřete odloženým toustovým chlebem a přelijte zbývající ovocnou omáčkou. Fólii z okrajů přehněte do středu a terinu zabalte.
8. Odložte na 4 hodiny do lednice. Pak fólii rozbalte a terinu vyklopte na tác.
9. Podávejte nakrájené na plátky, zdobte čerstvým ovocem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Jahodová pěna
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Inspirujte se podobnými recepty