
Mrkvičky s pažitkovo-slaninovým dipem

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej slunečnicový 2 plž
- Slanina plátková 3 plát.
- Sůl
- Pepř
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Mrkev 1 svaz.
- Olej slunečnicový 2 plž
- Slanina plátková 3 plát.
- Sůl
- Pepř
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Mrkev 1 svaz.
Příprava
- 1V pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu a opékejte 4–5 minut dokřupava. Odložte stranou. Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu. V míse vyšlehejte sýr s pažitkou, solí a pepřem. Přimíchejte slaninu. Mrkvičky vhoďte do vroucí vody a 2 minuty povařte, aby změkly. Sceďte, přelijte studenou vodou a podávejte k pažitkovo-slaninovému dipu.
- 1V pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu a opékejte 4–5 minut dokřupava. Odložte stranou. Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu. V míse vyšlehejte sýr s pažitkou, solí a pepřem. Přimíchejte slaninu. Mrkvičky vhoďte do vroucí vody a 2 minuty povařte, aby změkly. Sceďte, přelijte studenou vodou a podávejte k pažitkovo-slaninovému dipu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.