Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
500 g mozzarelly
1 svazek čerstvé máty
2 lžíce čerstvých oreganových lístků
1 lžíce citronové kůry
120 g salámu
čerstvý rustikální chleba k podávání
Na citronovomedový dresink:
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy

1) Troubu předehřejte na 200 °C, obě půlky česneku zastříkněte olejem a řeznou stranou dolů je pečte 10 minut, aby stroužky změkly. Upečené je dejte stranou.

2) Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce.

3) Mozzarellu natrhejte na servírovací talíř, ozdobte ji mátou, oreganem a citronovou kůrou, zalijte dresinkem a podávejte s chlebem, pečeným česnekem a kolečky salámu.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty