×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mozzarela s mátou a citronovým dresinkem

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Mozzarela s mátou a citronovým dresinkem

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také klasický italský recept caprese.

Co budete potřebovat

1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
500 g mozzarelly
1 svazek čerstvé máty
2 lžíce čerstvých oreganových lístků
1 lžíce citronové kůry
120 g salámu
čerstvý rustikální chleba k podávání
Na citronovomedový dresink:
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C, obě půlky česneku zastříkněte olejem a řeznou stranou dolů je pečte 10 minut, aby stroužky změkly. Upečené je dejte stranou.

2) Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce.

3) Mozzarellu natrhejte na servírovací talíř, ozdobte ji mátou, oreganem a citronovou kůrou, zalijte dresinkem a podávejte s chlebem, pečeným česnekem a kolečky salámu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mozzarela s mátou a citronovým dresinkem

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také klasický italský recept caprese.

Co budete potřebovat

1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
500 g mozzarelly
1 svazek čerstvé máty
2 lžíce čerstvých oreganových lístků
1 lžíce citronové kůry
120 g salámu
čerstvý rustikální chleba k podávání
Na citronovomedový dresink:
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C, obě půlky česneku zastříkněte olejem a řeznou stranou dolů je pečte 10 minut, aby stroužky změkly. Upečené je dejte stranou.

2) Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce.

3) Mozzarellu natrhejte na servírovací talíř, ozdobte ji mátou, oreganem a citronovou kůrou, zalijte dresinkem a podávejte s chlebem, pečeným česnekem a kolečky salámu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Inspirujte se podobnými recepty