Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

90 g hořké čokolády
2 lžičky mleté kávy
30 g kakaa holandského typu
300 g hladké mouky
½ lžičky sody
½ lžičky soli
200 g cukru krupice
2 vejce
6 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky vinného octa
1 lžička vanilkového extraktu
55 g marcipánu na dort
20 g tmavé polevy
250 g másla
350 g moučkového cukru
3 lžíce plnotučného mléka

Postup přípravy

1. Čokoládu nasekejte na malé kousky. Připravte kávu. Čokoládu smíchejte s kakaem, přilijte horkou kávu a promíchejte.

2. V míse smíchejte mouku, sodu, sůl a cukr.

3. V další míse spojte vejce, olej, ocet a extrakt. Tekutou směs promíchejte s čokoládovou směsí, až se vše dobře spojí. Poté postupně vmíchejte moučnou směs.

4. Do plechu na cupcaky vložte papírové košíčky a plňte je do ¾. Pečte 24 minut na 180 °C. Nechte vychladnout.

5. Z marcipánu vytvarujte malé ploché kuličky a kápněte na ně malé tečky polevy jako očka. Nechte ztuhnout a připravte krém.

6. Změklé máslo začněte šlehat. Postupně vsypte cukr a nakonec zjemněte mlékem. Vše vyšlehejte na hladký bílý krém.

7. Cupcaky zdobte pomocí cukrářského sáčku krémem a zakončete očky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty