Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 ml vody
200 g rýže typu arborio
2 lžičky mleté skořice
300 ml mléka
80 g třtinového cukru
40 g holandského kakaa
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička vanilkového extraktu
4 hvězdičky badyánu

Postup přípravy

1. Do hrnce vlijte vodu, vsypte rýži, skořici a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a hrnec přiklopte poklicí. Duste 20 minut, až se všechna tekutina vyvaří.

2. V misce metličkou smíchejte mléko, cukr, kakao, pepř, vanilku a vlijte do předvařené rýže. Zvyšte plamen a za stálého míchání vařte do zhoustnutí asi 10 minut.

3. Povařenou rýži přendejte do mísy a zabalte pod potravinářskou fólii, aby neoschla. Nechte 30 minut odležet.

4. Rozdělte rýži do misek a ozdobte hvězdičkou badyánu.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty