Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Minicheesecaky s čokoládou 

Minicheesecaky s čokoládou 

Minicheesecaky lze upéct i ve větších papírových košíčcích na cupcaky, pokud doma nemáte tvořítka.

Ingredience

60 g másla
130 g tmavých jemných sušenek
100 ml zakysané smetany
250 g smetanového sýra
40 g cukru krupice
2 vejce
1⁄2 citronu
sůl
1⁄2 lžičky vanilkového aroma
1 granátové jablko
150 g hořké čokolády (60 %)

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozložte na něj kulaté formičky o průměru 7 cm vymazané máslem a vyložené pečicím papírem.
2. Sušenky nadrťte a promíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs rovnoměrně upěchujte do formiček.
3. Vyšlehejte dohladka zakysanou smetanu a smetanový sýr. Postupně zapracujte cukr, vejce, citronovou kůru, špetku soli a vanilku. Rozlijte do formiček.
4. Pečte 50 minut a nechte vychladnout.
5. Z granátového jablka vydlabejte pomocí lžíce semínka. V kastrůlku ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rozlijte na cheesecaky. Posypte semínky a nechte zatuhnout v lednici.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty