×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Co budete potřebovat

30 g másla
1 lžíce olivového oleje
8 snítek oregana
400 g hnědých žampionů
12 vajec
125 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
máslo
Na lívanečky:
½ lžičky krupicového cukru
11/4 lžičky sušeného droždí
175 ml mléka
40 g másla
225 g hladké mouky
1 lžička soli
225 ml podmáslí
½ lžičky jedlé sody

Jak na to?

1. Nejprve se pusťte do lívanečků z pod­máslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravi­nářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2. Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3. Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opeč­te je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opeč­te, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Snídaně Snadné Česká Smažení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

30 g másla
1 lžíce olivového oleje
8 snítek oregana
400 g hnědých žampionů
12 vajec
125 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
máslo
Na lívanečky:
½ lžičky krupicového cukru
11/4 lžičky sušeného droždí
175 ml mléka
40 g másla
225 g hladké mouky
1 lžička soli
225 ml podmáslí
½ lžičky jedlé sody

Jak na to?

1. Nejprve se pusťte do lívanečků z pod­máslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravi­nářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2. Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3. Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opeč­te je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opeč­te, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty