Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí
Ingredience
30 g | másla |
1 | lžíce olivového oleje |
8 | snítek oregana |
400 g | hnědých žampionů |
12 | vajec |
125 ml | smetany ke šlehání |
sůl | |
pepř | |
máslo | |
Na lívanečky: | |
---|---|
½ | lžičky krupicového cukru |
11/4 | lžičky sušeného droždí |
175 ml | mléka |
40 g | másla |
225 g | hladké mouky |
1 | lžička soli |
225 ml | podmáslí |
½ | lžičky jedlé sody |
Postup přípravy
1. Nejprve se pusťte do lívanečků z podmáslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2. Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3. Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opečte je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opečte, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY