Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyExcelentní Rumpsteak na grilu s pepřovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Excelentní Rumpsteak na grilu s pepřovou omáčkou

Excelentní Rumpsteak na grilu s pepřovou omáčkou

Netroufáte si na steak ani s podrobným návodem? Zkuste nový sous vide steak, který zvládne připravit úplně každý!
Excelentní Rumpsteak na grilu s pepřovou omáčkou
Snadné
31-45 minut
5/5
Americká
Grilování
Léto
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Rumpsteak Albert Excellent 1 balení
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 7 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Smetana 33% 60 ml.
  • Hovězí vývar 200 ml
  • Nakládaný zelený pepř 3 plž.
  • Sůl hrubozrnná
  • Pepř
  • Rumpsteak Albert Excellent 1 balení
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 7 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Smetana 33% 60 ml.
  • Hovězí vývar 200 ml
  • Nakládaný zelený pepř 3 plž.
  • Sůl hrubozrnná
  • Pepř

Příprava

1
Steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě namletou solí a pepřem, případně můžete přidat i čerstvé bylinky, jako tymián nebo rozmarýn, a do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 4 lžíce olivového oleje.
3
Pak steak položte na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak pak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte pepřovou omáčku: Na žáruvzdorné pánvi nebo v kastrůlku vhodném na gril rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, 50 g másla pokojové teploty a nechte krátce rozvonět. Přidejte 3 lžíce nakládaného zeleného pepře, zalijte ho 200 ml hovězího vývaru a za průběžného míchání ohřívejte asi 5 minut, kdy se tekutina postupně zredukuje asi o 2/3.
5
Poté přidejte 4 lžíce vysokoprocentní smetany, vše zamíchejte a ještě chvilku prohřejte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Pak už servírujte připravený filírovaný steak přelitý pepřovou omáčkou a vychutnejte si každý kousek šťavnatého masa!
1
Steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě namletou solí a pepřem, případně můžete přidat i čerstvé bylinky, jako tymián nebo rozmarýn, a do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 4 lžíce olivového oleje.
3
Pak steak položte na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak pak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte pepřovou omáčku: Na žáruvzdorné pánvi nebo v kastrůlku vhodném na gril rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, 50 g másla pokojové teploty a nechte krátce rozvonět. Přidejte 3 lžíce nakládaného zeleného pepře, zalijte ho 200 ml hovězího vývaru a za průběžného míchání ohřívejte asi 5 minut, kdy se tekutina postupně zredukuje asi o 2/3.
5
Poté přidejte 4 lžíce vysokoprocentní smetany, vše zamíchejte a ještě chvilku prohřejte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Pak už servírujte připravený filírovaný steak přelitý pepřovou omáčkou a vychutnejte si každý kousek šťavnatého masa!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.