
Excelentní Rumpsteak na grilu s pepřovou omáčkou
Netroufáte si na steak ani s podrobným návodem? Zkuste nový sous vide steak, který zvládne připravit úplně každý!

Snadné
31-45 minut
5/5
Americká
Grilování
Léto
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Rumpsteak Albert Excellent 1 balení
- Máslo 50 g
- Olej olivový 7 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Smetana 33% 60 ml.
- Hovězí vývar 200 ml
- Nakládaný zelený pepř 3 plž.
- Sůl hrubozrnná
- Pepř
- Rumpsteak Albert Excellent 1 balení
- Máslo 50 g
- Olej olivový 7 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Smetana 33% 60 ml.
- Hovězí vývar 200 ml
- Nakládaný zelený pepř 3 plž.
- Sůl hrubozrnná
- Pepř
Příprava
- 1Steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
- 2Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě namletou solí a pepřem, případně můžete přidat i čerstvé bylinky, jako tymián nebo rozmarýn, a do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 4 lžíce olivového oleje.
- 3Pak steak položte na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
- 4Hotový steak pak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte pepřovou omáčku: Na žáruvzdorné pánvi nebo v kastrůlku vhodném na gril rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, 50 g másla pokojové teploty a nechte krátce rozvonět. Přidejte 3 lžíce nakládaného zeleného pepře, zalijte ho 200 ml hovězího vývaru a za průběžného míchání ohřívejte asi 5 minut, kdy se tekutina postupně zredukuje asi o 2/3.
- 5Poté přidejte 4 lžíce vysokoprocentní smetany, vše zamíchejte a ještě chvilku prohřejte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Pak už servírujte připravený filírovaný steak přelitý pepřovou omáčkou a vychutnejte si každý kousek šťavnatého masa!
- 1Steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
- 2Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě namletou solí a pepřem, případně můžete přidat i čerstvé bylinky, jako tymián nebo rozmarýn, a do masa dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 4 lžíce olivového oleje.
- 3Pak steak položte na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
- 4Hotový steak pak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte pepřovou omáčku: Na žáruvzdorné pánvi nebo v kastrůlku vhodném na gril rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, 50 g másla pokojové teploty a nechte krátce rozvonět. Přidejte 3 lžíce nakládaného zeleného pepře, zalijte ho 200 ml hovězího vývaru a za průběžného míchání ohřívejte asi 5 minut, kdy se tekutina postupně zredukuje asi o 2/3.
- 5Poté přidejte 4 lžíce vysokoprocentní smetany, vše zamíchejte a ještě chvilku prohřejte, aby omáčka získala požadovanou hustotu. Pak už servírujte připravený filírovaný steak přelitý pepřovou omáčkou a vychutnejte si každý kousek šťavnatého masa!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.