×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mazancový cop ze šafránového těsta

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Mazancový cop ze šafránového těsta

Co budete potřebovat

120 ml vlažné vody
42 g čerstvého droždí
125 ml teplého mléka
7 nitek šafránu
100 g cukru krupice
65 g másla
1 lžička soli
1 kg hladké mouky
3 vejce

Jak na to?

1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6. Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7. Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mazancový cop ze šafránového těsta

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 10
Průměrné hodnocení 4 (3)
Hotový cop můžete ozdobit jedlými květy. Například petrklíči, sedmikráskami nebo maceškami.

Co budete potřebovat

120 ml vlažné vody
42 g čerstvého droždí
125 ml teplého mléka
7 nitek šafránu
100 g cukru krupice
65 g másla
1 lžička soli
1 kg hladké mouky
3 vejce

Jak na to?

1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6. Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7. Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty