Mazancový cop ze šafránového těsta
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6. Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7. Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Mazancový cop ze šafránového těsta
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto přemístěte na pomoučenou plochu, rozdělte na třetiny a vyválejte tři hady dlouhé cca 90 cm. Od středu začněte plést cop. Konce odkrojte a přitiskněte k sobě.
6. Konec copu přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Postupně zamotejte do tvaru mazance, konec založte dolů. Na potravinářskou fólii rozetřete olej, těsto jí překryjte a dejte na 20 minut odpočinout.
7. Fólii sundejte a cop potřete prošlehaným vejcem. Pečte cca 20–25 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio