×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové hovězí kuličky s bramborovou kaší s pestem

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Masové hovězí kuličky s bramborovou kaší s pestem

Tip do kuchyně

 

K masovým koulím si můžete připravit domácí rajčatovou omáčku. Recept najdete zde.

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího AQ
malý svazek bazalky, lístky otrhané a hrubě nasekané + pár celých na ozdobu
1 lžíce worcesterské omáčky AQ
1 lžička grilovacího koření ABio + sůl
slunečnicový olej na smažení
350 g omáčky na těstoviny s česnekem AQ
1 kg brambor AQ, oloupaných a nakrájených
250 ml ohřátého mléka
2 lžíce másla
2 lžíce bazalkového pesta

Jak na to?

1) Hovězí maso smíchejte s polovinou lístku bazalky, worcesterskou omáčkou a grilovacím kořením, osolte, a pak z něj vytvarujte šestnáct kuliček.

2) Rozpalte grilovací pánev, přilijte olej, a pak na něm z obou stran dohněda osmahnete masové koule.

3) Přidejte omáčku a zbylou bazalku a nechte 10 minut prohrát.

4) Mezitím uvařte brambory v osolené vroucí vodě doměkka.

5) Sceďte je, přendejte do robotu, přidejte máslo a mléko a umíchejte dohladka.

6) Přidejte pesto, promíchejte a podávejte s masovými koulemi a omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové hovězí kuličky s bramborovou kaší s pestem

Hlavní chod Snadné Italská Vaření Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tip do kuchyně

 

K masovým koulím si můžete připravit domácí rajčatovou omáčku. Recept najdete zde.

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího AQ
malý svazek bazalky, lístky otrhané a hrubě nasekané + pár celých na ozdobu
1 lžíce worcesterské omáčky AQ
1 lžička grilovacího koření ABio + sůl
slunečnicový olej na smažení
350 g omáčky na těstoviny s česnekem AQ
1 kg brambor AQ, oloupaných a nakrájených
250 ml ohřátého mléka
2 lžíce másla
2 lžíce bazalkového pesta

Jak na to?

1) Hovězí maso smíchejte s polovinou lístku bazalky, worcesterskou omáčkou a grilovacím kořením, osolte, a pak z něj vytvarujte šestnáct kuliček.

2) Rozpalte grilovací pánev, přilijte olej, a pak na něm z obou stran dohněda osmahnete masové koule.

3) Přidejte omáčku a zbylou bazalku a nechte 10 minut prohrát.

4) Mezitím uvařte brambory v osolené vroucí vodě doměkka.

5) Sceďte je, přendejte do robotu, přidejte máslo a mléko a umíchejte dohladka.

6) Přidejte pesto, promíchejte a podávejte s masovými koulemi a omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty