×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masové koule s kuskusem

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Marocké kuře s citronovým...
Marocké kuře s...
Marocké kuře s citronovým...
Marocké kuře s citronovým...

Masové koule s kuskusem

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc na opékání
1 balení masových koulí chlazených AQ
300 g kuskusu
180 ml rajčatové passaty ES
1 citron ABio
1 stroužek česneku
sůl
½ červené cibule, nasekaná
250 g cherry rajčat AQ
2 hrsti lístků hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a čtyři minuty na něm opékejte masové koule. Otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran rovnoměrně. Nakonec je na deset minut přesuňte do trouby, aby se dopekly.
2. Mezitím nasypte kuskus do mísy, zalijte 300 ml vroucí vody, přiklopte a nechte pět minut stát, aby nasákl veškerou tekutinu. Passatu promíchejte se 60 ml olivového oleje, šťávou z citronu a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolte a odložte.
3. Do kuskusu vmíchejte cibuli, rajčata, jemně nastrouhanou kůru z citronu a hladkolistou petrželku. Ochucený kuskus rozdělte na talíře, navrch dejte masové koule a přelijte rajčatovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové koule s kuskusem

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Kuskus Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc na opékání
1 balení masových koulí chlazených AQ
300 g kuskusu
180 ml rajčatové passaty ES
1 citron ABio
1 stroužek česneku
sůl
½ červené cibule, nasekaná
250 g cherry rajčat AQ
2 hrsti lístků hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a čtyři minuty na něm opékejte masové koule. Otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran rovnoměrně. Nakonec je na deset minut přesuňte do trouby, aby se dopekly.
2. Mezitím nasypte kuskus do mísy, zalijte 300 ml vroucí vody, přiklopte a nechte pět minut stát, aby nasákl veškerou tekutinu. Passatu promíchejte se 60 ml olivového oleje, šťávou z citronu a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolte a odložte.
3. Do kuskusu vmíchejte cibuli, rajčata, jemně nastrouhanou kůru z citronu a hladkolistou petrželku. Ochucený kuskus rozdělte na talíře, navrch dejte masové koule a přelijte rajčatovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuřecí kuskus
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Marocké kuře s citronovým...
Marocké kuře s citronovým...
Marocké kuře s citronovým...
Marocké kuře s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty