×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masopustní sladké šišky v cukru

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Masopustní sladké šišky v cukru

Tip do kuchyně

 

Šišky ještě horké obalujte v cukru.

Co budete potřebovat

125 g másla
490 g hladké mouky
190 g smetany ke šlehání
20 g droždí
2 lžíce mléka
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce moučkového cukru
špetka muškátového květu
40 g bílého suchého vína
1/2 lžičky soli
40 g mandlí
olej

Jak na to?

Až nebudete vědět, co připravit na masopust, vyzkoušejte masopustní sladké šišky s cukrem.

1) Máslo dejte do velké mísy a metlou jej dobře našlehejte, pak přisypávejte mouku a přilévejte smetanu.

2) Přidejte droždí rozmíchané v mléce, citronovou kůru, cukr a muškátový květ a vypracujte hezky tuhé těsto, které se nebude lepit na vařečku. Nechte ho kynout.

3) Když trochu vykyne, přidejte do něj víno a sůl, dobře zapracujte a opět nechte kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

4) Nakonec do těsta vmíchejte mandle a postupně z něj odebírejte a tvarujte šišky, nechte je opět vykynout a smažte ve vyšší vrstvě oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masopustní sladké šišky v cukru

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Smažení Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 1 (1)

Tip do kuchyně

 

Šišky ještě horké obalujte v cukru.

Co budete potřebovat

125 g másla
490 g hladké mouky
190 g smetany ke šlehání
20 g droždí
2 lžíce mléka
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce moučkového cukru
špetka muškátového květu
40 g bílého suchého vína
1/2 lžičky soli
40 g mandlí
olej

Jak na to?

Až nebudete vědět, co připravit na masopust, vyzkoušejte masopustní sladké šišky s cukrem.

1) Máslo dejte do velké mísy a metlou jej dobře našlehejte, pak přisypávejte mouku a přilévejte smetanu.

2) Přidejte droždí rozmíchané v mléce, citronovou kůru, cukr a muškátový květ a vypracujte hezky tuhé těsto, které se nebude lepit na vařečku. Nechte ho kynout.

3) Když trochu vykyne, přidejte do něj víno a sůl, dobře zapracujte a opět nechte kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

4) Nakonec do těsta vmíchejte mandle a postupně z něj odebírejte a tvarujte šišky, nechte je opět vykynout a smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty