×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Marocké kuřecí špízy

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Marocké kuřecí špízy

Co budete potřebovat

200 ml panenského olivového oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích prsou, nakrájených
na kostičky o hraně 5 cm
Na zálivku
tenké proužky kůry z ½ citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžíce soli
60 ml olivového oleje + 3 lžíce navíc
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté
petrželky
1 lžíce limetové šťávy

Jak na to?

V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda; trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marocké kuřecí špízy

Hlavní chod Snadné Magazín 4/2015
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

200 ml panenského olivového oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích prsou, nakrájených
na kostičky o hraně 5 cm
Na zálivku
tenké proužky kůry z ½ citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžíce soli
60 ml olivového oleje + 3 lžíce navíc
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté
petrželky
1 lžíce limetové šťávy

Jak na to?

V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda; trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty