×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Marocké kuřecí špízy

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Marocké kuřecí špízy

Co budete potřebovat

200 ml panenského olivového oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích prsou, nakrájených
na kostičky o hraně 5 cm
Na zálivku
tenké proužky kůry z ½ citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžíce soli
60 ml olivového oleje + 3 lžíce navíc
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté
petrželky
1 lžíce limetové šťávy

Jak na to?

V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda; trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marocké kuřecí špízy

Hlavní chod Snadné Magazín 4/2015
(0)

Co budete potřebovat

200 ml panenského olivového oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích prsou, nakrájených
na kostičky o hraně 5 cm
Na zálivku
tenké proužky kůry z ½ citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžíce soli
60 ml olivového oleje + 3 lžíce navíc
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté
petrželky
1 lžíce limetové šťávy

Jak na to?

V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda; trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty