Mangový dort
ABio celozrnná špaldová mouka
Špalda je prastarý nešlechtěný druh
pšenice. Má velký podíl bílkovin,
vysoký obsah minerálních látek
a výborně kyne.
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte si troubu na 190 °C a vyložte dortovou formu pečicím papírem. Ušlehejte vejce s cukrem a pak opatrně vmíchejte mouku. Vlijte do formy a pečte 10–13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřívejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a vymíchejte dohladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus – dejte do lednice. Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangového pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte aspoň 10 hodin uležet.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Mangový dort
ABio celozrnná špaldová mouka
Špalda je prastarý nešlechtěný druh
pšenice. Má velký podíl bílkovin,
vysoký obsah minerálních látek
a výborně kyne.
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte si troubu na 190 °C a vyložte dortovou formu pečicím papírem. Ušlehejte vejce s cukrem a pak opatrně vmíchejte mouku. Vlijte do formy a pečte 10–13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřívejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a vymíchejte dohladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus – dejte do lednice. Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangového pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte aspoň 10 hodin uležet.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio