×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mangový dort

Další recepty a články

Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Mangový dort

Albert-Bio-Mouka-špaldová-celozrnnáABio celozrnná špaldová mouka

Špalda je prastarý nešlechtěný druh
pšenice. Má velký podíl bílkovin,
vysoký obsah minerálních látek
a výborně kyne.

Co budete potřebovat

NA KORPUS
3 vejce
80 g krupicového cukru
90 g celozrnné špaldové mouky
NA KRÉM
3 žloutky
225 ml mléka, vařícího
80 g krystalového cukru
8 plátků želatiny, povolené
150 ml mangového smoothie (pyré)
110 ml šlehačky ke šlehání, ušlehaná
NA ŽELÉ
100 ml mangového smoothie
4 plátky želatiny
1 lžíce krystalového cukru

Jak na to?

Předehřejte si troubu na 190 °C a vyložte dortovou formu pečicím papírem. Ušlehejte vejce s cukrem a pak opatrně vmíchejte mouku. Vlijte do formy a pečte 10–13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřívejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a vymíchejte dohladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus – dejte do lednice. Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangového pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte aspoň 10 hodin uležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangový dort

Dezert Snadné Znáte z TV , 3. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 4 (12)

Albert-Bio-Mouka-špaldová-celozrnnáABio celozrnná špaldová mouka

Špalda je prastarý nešlechtěný druh
pšenice. Má velký podíl bílkovin,
vysoký obsah minerálních látek
a výborně kyne.

Co budete potřebovat

NA KORPUS
3 vejce
80 g krupicového cukru
90 g celozrnné špaldové mouky
NA KRÉM
3 žloutky
225 ml mléka, vařícího
80 g krystalového cukru
8 plátků želatiny, povolené
150 ml mangového smoothie (pyré)
110 ml šlehačky ke šlehání, ušlehaná
NA ŽELÉ
100 ml mangového smoothie
4 plátky želatiny
1 lžíce krystalového cukru

Jak na to?

Předehřejte si troubu na 190 °C a vyložte dortovou formu pečicím papírem. Ušlehejte vejce s cukrem a pak opatrně vmíchejte mouku. Vlijte do formy a pečte 10–13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřívejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a vymíchejte dohladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus – dejte do lednice. Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangového pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte aspoň 10 hodin uležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Inspirujte se podobnými recepty