×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mandlové košíčky s jablky a skořicí

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Mandlové košíčky s jablky a skořicí

Co budete potřebovat

2 a 1⁄2 hrnku mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
3⁄4 lžičky soli
1 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
2 jablka
3 lžíce kokosového cukru
1 lžička skořice
1 citron
datlový sirup na přelití

Jak na to?

1. Smíchejte mandle, prášek do pečiva, skořici a sůl. V druhé míse smíchejte vejce, med, rozpuštěný olej a přimíchejte k sypké směsi. Nechte 30 minut odpočinout v lednici.
2. Formu na muffiny vymažte máslem. Do každého otvoru vložte větší lžíci těsta a vymačkejte košíček s důlkem. Stěny by měly být silné asi 0,5 cm.
3. Pečte 15 minut na 160 °C dozlatova. Pak nechte vychladnout.
4. Smíchejte na kostičky pokrájená jablka, skořici, cukr a pokapejte citronem. Jablečnou směsí naplňte košíčky a nakonec přelijte datlovým sirupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mandlové košíčky s jablky a skořicí

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 1/2019 Počet porcí: 12 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Vynikající košíčky plné mandlí a čerstvého ovoce jsou velmi jednoduché, ale přitom chutnají jako z cukrárny. Oceníte je jako dezert i výbornou svačinu.

Co budete potřebovat

2 a 1⁄2 hrnku mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
3⁄4 lžičky soli
1 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
2 jablka
3 lžíce kokosového cukru
1 lžička skořice
1 citron
datlový sirup na přelití

Jak na to?

1. Smíchejte mandle, prášek do pečiva, skořici a sůl. V druhé míse smíchejte vejce, med, rozpuštěný olej a přimíchejte k sypké směsi. Nechte 30 minut odpočinout v lednici.
2. Formu na muffiny vymažte máslem. Do každého otvoru vložte větší lžíci těsta a vymačkejte košíček s důlkem. Stěny by měly být silné asi 0,5 cm.
3. Pečte 15 minut na 160 °C dozlatova. Pak nechte vychladnout.
4. Smíchejte na kostičky pokrájená jablka, skořici, cukr a pokapejte citronem. Jablečnou směsí naplňte košíčky a nakonec přelijte datlovým sirupem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty