Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mandlové košíčky s jablky a skořicí

Mandlové košíčky s jablky a skořicí

Vynikající košíčky plné mandlí a čerstvého ovoce jsou velmi jednoduché, ale přitom chutnají jako z cukrárny. Oceníte je jako dezert i výbornou svačinu.

Ingredience

2 a 1⁄2 hrnku mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
3⁄4 lžičky soli
1 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
2 jablka
3 lžíce kokosového cukru
1 lžička skořice
1 citron
datlový sirup na přelití

Postup přípravy

1. Smíchejte mandle, prášek do pečiva, skořici a sůl. V druhé míse smíchejte vejce, med, rozpuštěný olej a přimíchejte k sypké směsi. Nechte 30 minut odpočinout v lednici.
2. Formu na muffiny vymažte máslem. Do každého otvoru vložte větší lžíci těsta a vymačkejte košíček s důlkem. Stěny by měly být silné asi 0,5 cm.
3. Pečte 15 minut na 160 °C dozlatova. Pak nechte vychladnout.
4. Smíchejte na kostičky pokrájená jablka, skořici, cukr a pokapejte citronem. Jablečnou směsí naplňte košíčky a nakonec přelijte datlovým sirupem.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty