Malinový trifle s pudinkovým krémem
Ingredience
1 | kupovaný piškotový korpus |
sladké sherry na zastříknutí | |
2 | hrnky mražených malin, povolených |
2 | bílky |
110 g | krupicového cukru |
Na pudinkový krém: | |
---|---|
350 ml | smetany ke šlehání |
1 | vanilkový lusk |
4 | žloutky |
55 g | krupicového cukru |
2 | lžíce kukuřičného škrobu |
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte krém: V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu smetanu a rozříznutý vanilkový lusk. Sejměte z ohně a lusk vyjměte. Žloutky nalijte do větší mísy, přisypte cukr a škrob, dobře prošlehejte a pak za stálého míchání přilévejte smetanu. Vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte na mírném plameni osm až deset minut, aby směs ztuhla. Dejte stranou a nechte zchladnout.
2. Korpus zastříkněte sherry a pak z něj skleničkou o průměru 6 cm vykrájejte osm koleček. Maliny rozdělte do osmi baculatých skleněných hrnečků, zalijte pudinkovým krémem a ,zavíčkujte‘ kolečky piškotu.
3. Bílky dejte do misky a elektrickým šlehačem je ušlehejte dotuha. Pak postupně přisypte cukr a promíchejte. Bílky rozdělte na poháry a dejte na minutu dvě zapéct pod gril.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY