×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinový trifle s pudinkovým krémem

Další recepty a články

Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou...
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou...
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou

Malinový trifle s pudinkovým krémem

Co budete potřebovat

1 kupovaný piškotový korpus
sladké sherry na zastříknutí
2 hrnky mražených malin, povolených
2 bílky
110 g krupicového cukru
Na pudinkový krém:
350 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 žloutky
55 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Nejprve udělejte krém: V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu smetanu a rozříznutý vanilkový lusk. Sejměte z ohně a lusk vyjměte. Žloutky nalijte do větší mísy, přisypte cukr a škrob, dobře prošlehejte a pak za stálého míchání přilévejte smetanu. Vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte na mírném plameni osm až deset minut, aby směs ztuhla. Dejte stranou a nechte zchladnout.
2. Korpus zastříkněte sherry a pak z něj skleničkou o průměru 6 cm vykrájejte osm koleček. Maliny rozdělte do osmi baculatých skleněných hrnečků, zalijte pudinkovým krémem a ,zavíčkujte‘ kolečky piškotu.
3. Bílky dejte do misky a elektrickým šlehačem je ušlehejte dotuha. Pak postupně přisypte cukr a promíchejte. Bílky rozdělte na poháry a dejte na minutu dvě zapéct pod gril.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový trifle s pudinkovým krémem

Dezert Snadné Francouzská Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 kupovaný piškotový korpus
sladké sherry na zastříknutí
2 hrnky mražených malin, povolených
2 bílky
110 g krupicového cukru
Na pudinkový krém:
350 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 žloutky
55 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Nejprve udělejte krém: V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu smetanu a rozříznutý vanilkový lusk. Sejměte z ohně a lusk vyjměte. Žloutky nalijte do větší mísy, přisypte cukr a škrob, dobře prošlehejte a pak za stálého míchání přilévejte smetanu. Vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte na mírném plameni osm až deset minut, aby směs ztuhla. Dejte stranou a nechte zchladnout.
2. Korpus zastříkněte sherry a pak z něj skleničkou o průměru 6 cm vykrájejte osm koleček. Maliny rozdělte do osmi baculatých skleněných hrnečků, zalijte pudinkovým krémem a ,zavíčkujte‘ kolečky piškotu.
3. Bílky dejte do misky a elektrickým šlehačem je ušlehejte dotuha. Pak postupně přisypte cukr a promíchejte. Bílky rozdělte na poháry a dejte na minutu dvě zapéct pod gril.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat