×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malinovo-citronový cheesecake

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Malinovo-citronový cheesecake

Co budete potřebovat

130 g kakaových máslových sušenek
(bebe), rozdrcených
60 g másla
Na náplň
450 g smetanového krémového sýra
110 g krupicového cukru
2 vejce, pokojové teploty
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
Na malinovou ozdobu
180 g čerstvých malin
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout. Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču. Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr s cukrem. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ. V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s cukrem. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám. Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinovo-citronový cheesecake

Snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

130 g kakaových máslových sušenek
(bebe), rozdrcených
60 g másla
Na náplň
450 g smetanového krémového sýra
110 g krupicového cukru
2 vejce, pokojové teploty
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
Na malinovou ozdobu
180 g čerstvých malin
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout. Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču. Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr s cukrem. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ. V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s cukrem. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám. Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty