Další recepty a články
Malinovo-citronový cheesecake
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout. Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču. Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr s cukrem. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ. V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s cukrem. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám. Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Malinovo-citronový cheesecake
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout. Pak si udělám sušenkový základ. Prsty nebo lžící promíchám sušenky s máslem, natlačím je na dno formy a 10 minut peču. Mezitím si připravím náplň. V robotu promíchám krémový sýr s cukrem. Přidám vejce, citronovou šťávu a kůru a míchám, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřu na upečený základ. V mixéru rozmixuji maliny, propasíruji je přes jemné sítko a promíchám s cukrem. Lžící naliji malinovou směs na různá místa koláče a párátkem nebo špejlí promíchám. Pak dám cheesecake do trouby a peču ho 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechám cheesecake vychladnout, nejdřív ve formě, potom v lednici.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio