×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinové taštičky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Malinové taštičky

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na malinové taštičky
800 g čerstvých malin
200 g cukru
½ dávky těsta podle základního receptu
máslo, popř. zakysaná smetana,
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto: Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Malinové taštičky: V míse zasypte 460 g malin 100 g cukru, promíchejte a nechte asi hodinu stát v pokojové teplotě, až pustí šťávu.
Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše, aby bylo asi ½ cm silné. Vykrajujte kolečka o průměru 8 centimetrů. Na polovinu kolečka dejte 3 maliny, kolečko přeložte a okraje k sobě přimáčkněte. Dejte vařit osolenou vodu. Mezitím si připravte si malinovou omáčku: do rendlíku dejte zbylých 340 g malin, 100 g cukru a 1 lžíci vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se maliny nerozvaří na omáčku.
Taštičky postupně vhazujte do vroucí vody a nechte je vařit necelých 5 minut. Vylovte děrovanou sběračkou, pokapejte je máslem, aby se neslepily, a ihned podávejte s malinovou omáčkou. Přidat lze i zakysanou smetanu a moučkový cukr.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinové taštičky

Hlavní chod Snadné Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na malinové taštičky
800 g čerstvých malin
200 g cukru
½ dávky těsta podle základního receptu
máslo, popř. zakysaná smetana,
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto: Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Malinové taštičky: V míse zasypte 460 g malin 100 g cukru, promíchejte a nechte asi hodinu stát v pokojové teplotě, až pustí šťávu.
Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše, aby bylo asi ½ cm silné. Vykrajujte kolečka o průměru 8 centimetrů. Na polovinu kolečka dejte 3 maliny, kolečko přeložte a okraje k sobě přimáčkněte. Dejte vařit osolenou vodu. Mezitím si připravte si malinovou omáčku: do rendlíku dejte zbylých 340 g malin, 100 g cukru a 1 lžíci vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se maliny nerozvaří na omáčku.
Taštičky postupně vhazujte do vroucí vody a nechte je vařit necelých 5 minut. Vylovte děrovanou sběračkou, pokapejte je máslem, aby se neslepily, a ihned podávejte s malinovou omáčkou. Přidat lze i zakysanou smetanu a moučkový cukr.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty