×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malé štrúdly

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Malé štrúdly

Co budete potřebovat

2 větší jablka
šťáva z ½ citronu
hrst vlašských ořechů, jemně mletých
1 sáček skořicového cukru
275 g listového těsta, rozváleného
3 lžíce strouhanky
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy nahrubo, pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla, a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Ořechy smíchejte se skořicovým cukrem a jablky v míse.
Předehřejte troubu na 170°C.
Plát těsta rozkrojte 6 obdélníků. Každý obdélník posypte trochou strouhanky, na ni dejte šestinu jablečné směsi – centimetr okrajů nechte volný. Srolujte je, konce přehněte a záviny potřete prošlehaným vejcem. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut, až jsou štrúdly zlatavé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malé štrúdly

Snadné Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 větší jablka
šťáva z ½ citronu
hrst vlašských ořechů, jemně mletých
1 sáček skořicového cukru
275 g listového těsta, rozváleného
3 lžíce strouhanky
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy nahrubo, pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla, a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Ořechy smíchejte se skořicovým cukrem a jablky v míse.
Předehřejte troubu na 170°C.
Plát těsta rozkrojte 6 obdélníků. Každý obdélník posypte trochou strouhanky, na ni dejte šestinu jablečné směsi – centimetr okrajů nechte volný. Srolujte je, konce přehněte a záviny potřete prošlehaným vejcem. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut, až jsou štrúdly zlatavé.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty