×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malé štrúdly

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Malé štrúdly

Co budete potřebovat

2 větší jablka
šťáva z ½ citronu
hrst vlašských ořechů, jemně mletých
1 sáček skořicového cukru
275 g listového těsta, rozváleného
3 lžíce strouhanky
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy nahrubo, pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla, a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Ořechy smíchejte se skořicovým cukrem a jablky v míse.
Předehřejte troubu na 170°C.
Plát těsta rozkrojte 6 obdélníků. Každý obdélník posypte trochou strouhanky, na ni dejte šestinu jablečné směsi – centimetr okrajů nechte volný. Srolujte je, konce přehněte a záviny potřete prošlehaným vejcem. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut, až jsou štrúdly zlatavé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malé štrúdly

Snadné Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 větší jablka
šťáva z ½ citronu
hrst vlašských ořechů, jemně mletých
1 sáček skořicového cukru
275 g listového těsta, rozváleného
3 lžíce strouhanky
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy nahrubo, pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla, a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Ořechy smíchejte se skořicovým cukrem a jablky v míse.
Předehřejte troubu na 170°C.
Plát těsta rozkrojte 6 obdélníků. Každý obdélník posypte trochou strouhanky, na ni dejte šestinu jablečné směsi – centimetr okrajů nechte volný. Srolujte je, konce přehněte a záviny potřete prošlehaným vejcem. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut, až jsou štrúdly zlatavé.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty