Majonéza aioli se zeleninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2. Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3. Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Majonéza aioli se zeleninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2. Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3. Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio