Majonéza aioli se zeleninou
Ingredience
1 | špetka šafránu |
3 | stroužky česneku |
4 | žloutky |
1 | lžička dijonské hořčice |
300 ml | olivového oleje |
1⁄2 | citronu |
sůl, pepř | |
200 g | řapíkatého celeru |
200 g | mrkve |
1 | svazek zeleného chřestu |
4 | jarní cibulky |
1 | svazek ředkviček |
Postup přípravy
1. Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2. Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3. Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY