×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Majonéza aioli se zeleninou

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s...
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...

Majonéza aioli se zeleninou

Co budete potřebovat

1 špetka šafránu
3 stroužky česneku
4 žloutky
1 lžička dijonské hořčice
300 ml olivového oleje
1⁄2 citronu
sůl, pepř
200 g řapíkatého celeru
200 g mrkve
1 svazek zeleného chřestu
4 jarní cibulky
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2. Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3. Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Majonéza aioli se zeleninou

Předkrm Velmi snadné Středomořská Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)
Na přípravu majonézy nechte vejce odležetv pokojové teplotě, aby měla stejnou teplotu jako olej.

Co budete potřebovat

1 špetka šafránu
3 stroužky česneku
4 žloutky
1 lžička dijonské hořčice
300 ml olivového oleje
1⁄2 citronu
sůl, pepř
200 g řapíkatého celeru
200 g mrkve
1 svazek zeleného chřestu
4 jarní cibulky
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Šafrán přelijte lžící horké vody a nechte odstát.
2. Rozdrcený česnek promíchejte se žloutky a hořčicí. Postupně zašlehejte olej, ručně nebo pomocí šlehače. Až směs zhoustne a znásobí objem, přidejte šafránový nálev a citronovou šťávu. Znovu prošlehejte. Osolte a opepřete.
3. Celer, mrkev, chřest a cibulky nakrájejte na 10cm kousky. Na 5 minut ponořte zeleninu do horké vody. Vyjměte a nechte okapat.
4. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Aioli podávejte se zeleninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...
Středomořské špízy s žampiony,...

Inspirujte se podobnými recepty