Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g kolínek z tvrdé pšenice
15 ml slunečnicového oleje
200 g sýra cheddar 50% Albert
15 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
muškátový oříšek
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte na skus. Poté je slijte a dejte do větší mísy.

2. Zapékací misku vymažte olejem. Sýr nastrouhejte najemno a dejte stranou.

3. V hrnci zpěňte máslo. Poté přisypte mouku a míchejte 2 minuty. Následně přilijte mléko a za stálého míchání vařte 3 minuty na mírném ohni. Jakmile mléko zhoustne, přidejte dvě třetiny nastrouhaného sýra, špetku muškátového oříšku, hořčici, špetku soli a na nízké teplotě míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4. Dvě třetiny hotového bešamelu smíchejte v míse s uvařenými těstovinami. Ty přemístěte do vymazané zapékací mísy, zalijte zbylým bešamelem a vložte do trouby rozehřáté na 250 °C. Nechte zapéct 8 minut, poté posypte zbylým sýrem, teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Hotové makarony ozdobte čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
69hodnocení3

Další videorecepty