Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Mac & cheese makarony se sýrem

Další recepty a články

Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...

Mac & cheese makarony se sýrem

Co budete potřebovat

500 g kolínek z tvrdé pšenice
15 ml slunečnicového oleje
200 g sýra cheddar 50% Albert
15 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
muškátový oříšek
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
1 hrst čerstvé petrželky

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte na skus. Poté je slijte a dejte do větší mísy.

2. Zapékací misku vymažte olejem. Sýr nastrouhejte najemno a dejte stranou.

3. V hrnci zpěňte máslo. Poté přisypte mouku a míchejte 2 minuty. Následně přilijte mléko a za stálého míchání vařte 3 minuty na mírném ohni. Jakmile mléko zhoustne, přidejte dvě třetiny nastrouhaného sýra, špetku muškátového oříšku, hořčici, špetku soli a na nízké teplotě míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4. Dvě třetiny hotového bešamelu smíchejte v míse s uvařenými těstovinami. Ty přemístěte do vymazané zapékací mísy, zalijte zbylým bešamelem a vložte do trouby rozehřáté na 250 °C. Nechte zapéct 8 minut, poté posypte zbylým sýrem, teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Hotové makarony ozdobte čerstvou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mac & cheese makarony se sýrem

Hlavní chod Velmi snadné Americká Těstoviny Neplýtvání Vegetariánské Magazín 11/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

500 g kolínek z tvrdé pšenice
15 ml slunečnicového oleje
200 g sýra cheddar 50% Albert
15 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
muškátový oříšek
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
1 hrst čerstvé petrželky

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte na skus. Poté je slijte a dejte do větší mísy.

2. Zapékací misku vymažte olejem. Sýr nastrouhejte najemno a dejte stranou.

3. V hrnci zpěňte máslo. Poté přisypte mouku a míchejte 2 minuty. Následně přilijte mléko a za stálého míchání vařte 3 minuty na mírném ohni. Jakmile mléko zhoustne, přidejte dvě třetiny nastrouhaného sýra, špetku muškátového oříšku, hořčici, špetku soli a na nízké teplotě míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4. Dvě třetiny hotového bešamelu smíchejte v míse s uvařenými těstovinami. Ty přemístěte do vymazané zapékací mísy, zalijte zbylým bešamelem a vložte do trouby rozehřáté na 250 °C. Nechte zapéct 8 minut, poté posypte zbylým sýrem, teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Hotové makarony ozdobte čerstvou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...

Inspirujte se podobnými recepty