×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Luštěninová polévka

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Luštěninová polévka

Co budete potřebovat

1 cibule
1 větší brambora
1 větší mrkev
1 bílá petržel
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velký stroužek česneku
1 bobkový list
sůl
200 g předem namočené luštěninové směsi (hrách žlutý, čočka červená, čočka velkozrnná, fazole bílé a fazole adzuki)
1 l zeleninového vývaru
3 lžičky majoránky
115 g rajského protlaku
pepř
40 g baby špenátu
Zakysaná smetana bez laktózy Nature's Promise

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, bramboru oloupejte a nakrájejte na kostky. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo.
Na oleji osmahněte cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte bobkový list a jednu minutu opékejte. Do hrnce vložte brambory a mrkev s petrželí. Osolte a ještě chvíli restujte. Když zelenina lehce povolí, přisypte luštěniny, podlijte vývarem a vsypte rozmělněnou majoránku. Vařte 20 minut. Ke konci vaření vmíchejte do polévky rajský protlak. Polévku dochuťte solí a pepřem, odstavte z ohně a přidejte listy baby špenátu. Přiklopte pokličkou a nechte zavadnout. Podávejte se lžící zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luštěninová polévka

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (16)
V zimním období jsou luštěniny pro tělo obzvlášť prospěšné, protože jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny.

Co budete potřebovat

1 cibule
1 větší brambora
1 větší mrkev
1 bílá petržel
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velký stroužek česneku
1 bobkový list
sůl
200 g předem namočené luštěninové směsi (hrách žlutý, čočka červená, čočka velkozrnná, fazole bílé a fazole adzuki)
1 l zeleninového vývaru
3 lžičky majoránky
115 g rajského protlaku
pepř
40 g baby špenátu
Zakysaná smetana bez laktózy Nature's Promise

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, bramboru oloupejte a nakrájejte na kostky. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo.
Na oleji osmahněte cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte bobkový list a jednu minutu opékejte. Do hrnce vložte brambory a mrkev s petrželí. Osolte a ještě chvíli restujte. Když zelenina lehce povolí, přisypte luštěniny, podlijte vývarem a vsypte rozmělněnou majoránku. Vařte 20 minut. Ke konci vaření vmíchejte do polévky rajský protlak. Polévku dochuťte solí a pepřem, odstavte z ohně a přidejte listy baby špenátu. Přiklopte pokličkou a nechte zavadnout. Podávejte se lžící zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Inspirujte se podobnými recepty