×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Luštěninová polévka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Luštěninová polévka

Co budete potřebovat

1 cibule
1 větší brambora
1 větší mrkev
1 bílá petržel
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velký stroužek česneku
1 bobkový list
sůl
200 g předem namočené luštěninové směsi (hrách žlutý, čočka červená, čočka velkozrnná, fazole bílé a fazole adzuki)
1 l zeleninového vývaru
3 lžičky majoránky
115 g rajského protlaku
pepř
40 g baby špenátu
Zakysaná smetana bez laktózy Nature's Promise

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, bramboru oloupejte a nakrájejte na kostky. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo.
Na oleji osmahněte cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte bobkový list a jednu minutu opékejte. Do hrnce vložte brambory a mrkev s petrželí. Osolte a ještě chvíli restujte. Když zelenina lehce povolí, přisypte luštěniny, podlijte vývarem a vsypte rozmělněnou majoránku. Vařte 20 minut. Ke konci vaření vmíchejte do polévky rajský protlak. Polévku dochuťte solí a pepřem, odstavte z ohně a přidejte listy baby špenátu. Přiklopte pokličkou a nechte zavadnout. Podávejte se lžící zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luštěninová polévka

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (30)
V zimním období jsou luštěniny pro tělo obzvlášť prospěšné, protože jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny.

Co budete potřebovat

1 cibule
1 větší brambora
1 větší mrkev
1 bílá petržel
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velký stroužek česneku
1 bobkový list
sůl
200 g předem namočené luštěninové směsi (hrách žlutý, čočka červená, čočka velkozrnná, fazole bílé a fazole adzuki)
1 l zeleninového vývaru
3 lžičky majoránky
115 g rajského protlaku
pepř
40 g baby špenátu
Zakysaná smetana bez laktózy Nature's Promise

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, bramboru oloupejte a nakrájejte na kostky. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo.
Na oleji osmahněte cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte bobkový list a jednu minutu opékejte. Do hrnce vložte brambory a mrkev s petrželí. Osolte a ještě chvíli restujte. Když zelenina lehce povolí, přisypte luštěniny, podlijte vývarem a vsypte rozmělněnou majoránku. Vařte 20 minut. Ke konci vaření vmíchejte do polévky rajský protlak. Polévku dochuťte solí a pepřem, odstavte z ohně a přidejte listy baby špenátu. Přiklopte pokličkou a nechte zavadnout. Podávejte se lžící zakysané smetany.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty