Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Lučinový košíček se špenátem

Další recepty a články

Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...

Lučinový košíček se špenátem

Co budete potřebovat

1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
50 g másla, změklého
140–150 g slaných krekrů,
rozdrcených
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 g mraženého nebo
listového špenátu
sůl a pepř
3 balení Lučiny 100 g
1 střední cibule, na kolečka
1 lžička cukru

Jak na to?

Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lučinový košíček se špenátem

Velmi snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
50 g másla, změklého
140–150 g slaných krekrů,
rozdrcených
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 g mraženého nebo
listového špenátu
sůl a pepř
3 balení Lučiny 100 g
1 střední cibule, na kolečka
1 lžička cukru

Jak na to?

Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...

Inspirujte se podobnými recepty