Lučinový košíček se špenátem
Ingredience
1 | vejce, žloutek a bílek zvlášť |
50 g | másla, změklého |
140–150 g | slaných krekrů, |
rozdrcených | |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | stroužek česneku, na plátky |
150 g | mraženého nebo |
listového špenátu | |
sůl a pepř | |
3 | balení Lučiny 100 g |
1 | střední cibule, na kolečka |
1 | lžička cukru |
Postup přípravy
Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY