×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lučinový košíček se špenátem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Lučinový košíček se špenátem

Co budete potřebovat

1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
50 g másla, změklého
140–150 g slaných krekrů,
rozdrcených
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 g mraženého nebo
listového špenátu
sůl a pepř
3 balení Lučiny 100 g
1 střední cibule, na kolečka
1 lžička cukru

Jak na to?

Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lučinový košíček se špenátem

Velmi snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
50 g másla, změklého
140–150 g slaných krekrů,
rozdrcených
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 g mraženého nebo
listového špenátu
sůl a pepř
3 balení Lučiny 100 g
1 střední cibule, na kolečka
1 lžička cukru

Jak na to?

Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty