×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Lososový špíz s koprovým dipem

Co budete potřebovat

600 g filetu z lososa
1 velká bageta
20 plátků pancetty AExc
8 větviček rozmarýnu
olivový olej
sůl a pepř
200 g zakysané smetany
1 hrst kopru

Jak na to?

Z lososa stáhněte kůži, odkrojte tenčí maso z břicha ryby a maso pokrájejte na stejnoměrné kostky asi 3×3 cm.
Z bagety okrájejte kůrku a střídku natrhejte na kousky o velikosti sousta. Každý kousek zabalte do plátky pancetty.
Z větviček rozmarýnu otrhejte většinu lístků. Na rozmarýnové snítky pak napichujte střídavě kousky lososa a bagetu v pancettě. Špízy potřete olivovým olejem a grilujte ze všech stran na mírnějším žáru. Hotové špízy dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s dipem umíchaným ze zakysané smetany, půl lžíce olivového oleje, hrsti nasekaného kopru, soli a čerstvě mletého pepře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lososový špíz s koprovým dipem

Hlavní chod Velmi snadné Grilování Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

600 g filetu z lososa
1 velká bageta
20 plátků pancetty AExc
8 větviček rozmarýnu
olivový olej
sůl a pepř
200 g zakysané smetany
1 hrst kopru

Jak na to?

Z lososa stáhněte kůži, odkrojte tenčí maso z břicha ryby a maso pokrájejte na stejnoměrné kostky asi 3×3 cm.
Z bagety okrájejte kůrku a střídku natrhejte na kousky o velikosti sousta. Každý kousek zabalte do plátky pancetty.
Z větviček rozmarýnu otrhejte většinu lístků. Na rozmarýnové snítky pak napichujte střídavě kousky lososa a bagetu v pancettě. Špízy potřete olivovým olejem a grilujte ze všech stran na mírnějším žáru. Hotové špízy dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s dipem umíchaným ze zakysané smetany, půl lžíce olivového oleje, hrsti nasekaného kopru, soli a čerstvě mletého pepře.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY