Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g čerstvého lososa
200 g uzeného lososa
1 hrst nasekaného kopru
2 hrsti baby špenátu
1 lžička mletého fenyklu
3 vejce
200 ml zakysané smetany
sůl
pepř
1/2 citronu

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C horní a spodní ohřev.
2. Oba lososy rozkrájejte na větší kousky. V míse je zlehka promíchejte spolu s nasekaným koprem a špenátem, fenyklem, vejci, smetanou, solí a pepřem.
3. Směs přelijte do formy o velikosti 30 cm x 10,5 cm srnčí hřbet a přendejte na pekáč. Do pekáče přilijte na 2 cm vroucí vodu a vložte do trouby. Pečte 50 minut.
4. Po vychladnutí dejte do lednice alespoň na 2 hodiny odležet.
5. Podávejte s plátky citronu, posypané koprem.
6. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty