
Losos v soli zvaný gravlax
Postup přípravy
1. Celý kus lososa položte na pracovní desku kůží nahoru a tupou stranou velkého nože oškrábejte důkladně šupiny. Rukou přejeďte po rybím mase, a pokud ucítíte kosti, vytáhněte je opatrně pinzetou.
2. Misku vyložte potravinovou fólií. Do ní položte lososa kůží dolů. Celý filet zasypte solí smíchanou s cukrem,
nasekaným koprem (část si ho odložte na zdobení) a bílým pepřem. Pevně zabalte do fólie a vložte na 2 dny do lednice.
3. Lososa rozbalte, vyndejte ze solné směsi a dobře oklepejte. Krájejte velkým ostrým nožem našikmo na velmi tenké plátky. Plátky chleba opečte nasucho na rozpálené pánvi.
4. Lososové plátky podávejte na topince, s hořčičnou pastou, snítkou čerstvě nasekaného kopru a kouskem citronu.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod