Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g lososa s kůží
200 g soli
5 lžic cukru krystalu
3 hrsti čerstvého kopru
1 lžička bílého pepře
8 krajíců semínkového chleba
40 ml pepřovohořčičné omáčky
1 citron

Postup přípravy

1. Celý kus lososa položte na pracovní desku kůží nahoru a tupou stranou velkého nože oškrábejte důkladně šupiny. Rukou přejeďte po rybím mase, a pokud ucítíte kosti, vytáhněte je opatrně pinzetou.
2. Misku vyložte potravinovou fólií. Do ní položte lososa kůží dolů. Celý filet zasypte solí smíchanou s cukrem,
nasekaným koprem (část si ho odložte na zdobení) a bílým pepřem. Pevně zabalte do fólie a vložte na 2 dny do lednice.
3. Lososa rozbalte, vyndejte ze solné směsi a dobře oklepejte. Krájejte velkým ostrým nožem našikmo na velmi tenké plátky. Plátky chleba opečte nasucho na rozpálené pánvi.
4. Lososové plátky podávejte na topince, s hořčičnou pastou, snítkou čerstvě nasekaného kopru a kouskem citronu.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty