Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Losos v soli zvaný gravlax

Další recepty a články

Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem

Losos v soli zvaný gravlax

Co budete potřebovat

400 g lososa s kůží
200 g soli
5 lžic cukru krystalu
3 hrsti čerstvého kopru
1 lžička bílého pepře
8 krajíců semínkového chleba
40 ml pepřovohořčičné omáčky
1 citron

Jak na to?

1. Celý kus lososa položte na pracovní desku kůží nahoru a tupou stranou velkého nože oškrábejte důkladně šupiny. Rukou přejeďte po rybím mase, a pokud ucítíte kosti, vytáhněte je opatrně pinzetou.
2. Misku vyložte potravinovou fólií. Do ní položte lososa kůží dolů. Celý filet zasypte solí smíchanou s cukrem,
nasekaným koprem (část si ho odložte na zdobení) a bílým pepřem. Pevně zabalte do fólie a vložte na 2 dny do lednice.
3. Lososa rozbalte, vyndejte ze solné směsi a dobře oklepejte. Krájejte velkým ostrým nožem našikmo na velmi tenké plátky. Plátky chleba opečte nasucho na rozpálené pánvi.
4. Lososové plátky podávejte na topince, s hořčičnou pastou, snítkou čerstvě nasekaného kopru a kouskem citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v soli zvaný gravlax

Svačina Velmi snadné Chuťovky Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

400 g lososa s kůží
200 g soli
5 lžic cukru krystalu
3 hrsti čerstvého kopru
1 lžička bílého pepře
8 krajíců semínkového chleba
40 ml pepřovohořčičné omáčky
1 citron

Jak na to?

1. Celý kus lososa položte na pracovní desku kůží nahoru a tupou stranou velkého nože oškrábejte důkladně šupiny. Rukou přejeďte po rybím mase, a pokud ucítíte kosti, vytáhněte je opatrně pinzetou.
2. Misku vyložte potravinovou fólií. Do ní položte lososa kůží dolů. Celý filet zasypte solí smíchanou s cukrem,
nasekaným koprem (část si ho odložte na zdobení) a bílým pepřem. Pevně zabalte do fólie a vložte na 2 dny do lednice.
3. Lososa rozbalte, vyndejte ze solné směsi a dobře oklepejte. Krájejte velkým ostrým nožem našikmo na velmi tenké plátky. Plátky chleba opečte nasucho na rozpálené pánvi.
4. Lososové plátky podávejte na topince, s hořčičnou pastou, snítkou čerstvě nasekaného kopru a kouskem citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem

Inspirujte se podobnými recepty