Losos v soli zvaný gravlax
Ingredience
400 g | lososa s kůží |
200 g | soli |
5 | lžic cukru krystalu |
3 | hrsti čerstvého kopru |
1 | lžička bílého pepře |
8 | krajíců semínkového chleba |
40 ml | pepřovohořčičné omáčky |
1 | citron |
Postup přípravy
1. Celý kus lososa položte na pracovní desku kůží nahoru a tupou stranou velkého nože oškrábejte důkladně šupiny. Rukou přejeďte po rybím mase, a pokud ucítíte kosti, vytáhněte je opatrně pinzetou.
2. Misku vyložte potravinovou fólií. Do ní položte lososa kůží dolů. Celý filet zasypte solí smíchanou s cukrem,
nasekaným koprem (část si ho odložte na zdobení) a bílým pepřem. Pevně zabalte do fólie a vložte na 2 dny do lednice.
3. Lososa rozbalte, vyndejte ze solné směsi a dobře oklepejte. Krájejte velkým ostrým nožem našikmo na velmi tenké plátky. Plátky chleba opečte nasucho na rozpálené pánvi.
4. Lososové plátky podávejte na topince, s hořčičnou pastou, snítkou čerstvě nasekaného kopru a kouskem citronu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY