×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos marinovaný v sójové omáčce
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Středomořská ,

Losos marinovaný v sójové omáčce

Co budu potřebovat

600–800 g lososa
citronová šťáva
sůl
sušený česnek
80 ml sójové omáčky
70 g tmavého třtinového cukru
80 ml olivového oleje
Na smetanové brambory:
12 malých brambor, nejlépe červených
sůl
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžička mletého koriandru
šťáva z půlky citronu
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
pepř

Jak na to?

Filety z lososa pokapejte citronem, z obou stran vždy osolte a posypejte česnekem. V mise smíchejte sojovou omáčku, cukr, 80 ml vody a olivový olej. Do marinády naložte lososa, mísu přetáhněte potravinářskou folii a dejte na 2 hodiny do lednice. Pokrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut do změknutí. Sceďte je a vraťte do hrnce. Přidejte smetanu, koriandr, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Zahřejte na středním ohni, hrncem pořádně zatřeste, aby se vše spojilo, a po minutě stáhněte z ohně. Lososa ogrilujte na pánvi a podávejte s bramborami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pljeskavica s vařeným bramborem

    Hlavní chod 45 minut
  • Dušená vepřová kýta na španělský způsob

    Omáčky 30 minut
  • Crostini s roquefortem

    Chuťovky 15 minut