
Losos marinovaný v sójové omáčce
Ingredience
600–800 g | lososa |
citronová šťáva | |
sůl | |
sušený česnek | |
80 ml | sójové omáčky |
70 g | tmavého třtinového cukru |
80 ml | olivového oleje |
Na smetanové brambory: | |
---|---|
12 | malých brambor, nejlépe červených |
sůl | |
3 | lžíce husté zakysané smetany |
1 | lžička mletého koriandru |
šťáva z půlky citronu | |
2 | lžíce nasekané hladkolisté petrželky |
pepř |
Postup přípravy
Filety z lososa pokapejte citronem, z obou stran vždy osolte a posypejte česnekem. V mise smíchejte sojovou omáčku, cukr, 80 ml vody a olivový olej. Do marinády naložte lososa, mísu přetáhněte potravinářskou folii a dejte na 2 hodiny do lednice. Pokrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut do změknutí. Sceďte je a vraťte do hrnce. Přidejte smetanu, koriandr, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Zahřejte na středním ohni, hrncem pořádně zatřeste, aby se vše spojilo, a po minutě stáhněte z ohně. Lososa ogrilujte na pánvi a podávejte s bramborami.
Pomohl vám recept?
13hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod