Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600–800 g lososa
citronová šťáva
sůl
sušený česnek
80 ml sójové omáčky
70 g tmavého třtinového cukru
80 ml olivového oleje
Na smetanové brambory:
12 malých brambor, nejlépe červených
sůl
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžička mletého koriandru
šťáva z půlky citronu
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
pepř

Postup přípravy

Filety z lososa pokapejte citronem, z obou stran vždy osolte a posypejte česnekem. V mise smíchejte sojovou omáčku, cukr, 80 ml vody a olivový olej. Do marinády naložte lososa, mísu přetáhněte potravinářskou folii a dejte na 2 hodiny do lednice. Pokrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut do změknutí. Sceďte je a vraťte do hrnce. Přidejte smetanu, koriandr, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Zahřejte na středním ohni, hrncem pořádně zatřeste, aby se vše spojilo, a po minutě stáhněte z ohně. Lososa ogrilujte na pánvi a podávejte s bramborami.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty