×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lívance s ovesnými vločkami, smetanou a javorovým sirupem

Další recepty a články

Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...

Lívance s ovesnými vločkami, smetanou a javorovým sirupem

Tip do kuchyně

 

Lívance můžete opéct i na pánvi. Podávejte je se zakysanou smetanou a javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

½ kg bílého jogurtu
120 g hladké špaldové mouky
110 g ovesných vloček
1 lžička kypřicího prášku
3 lžičky cukru
2 vejce
špetka soli
2 lžičky rozpuštěného másla + na opékání
zakysaná smetana a javorový sirup

Jak na to?

Recept na tradiční lívance jistě znáte. Co takhle si ho trochu vylepšit ovesnými vločkami?

1) Smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a máslem.

2) Těsto nechte 20 minut stát, bude husté a pomalu stékat ze lžíce.

3) V lívanečníku vytřeném máslem opékejte lívance dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s ovesnými vločkami, smetanou a javorovým sirupem

Snídaně Snadné Americká Sladká jídla Smažení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (36)

Tip do kuchyně

 

Lívance můžete opéct i na pánvi. Podávejte je se zakysanou smetanou a javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

½ kg bílého jogurtu
120 g hladké špaldové mouky
110 g ovesných vloček
1 lžička kypřicího prášku
3 lžičky cukru
2 vejce
špetka soli
2 lžičky rozpuštěného másla + na opékání
zakysaná smetana a javorový sirup

Jak na to?

Recept na tradiční lívance jistě znáte. Co takhle si ho trochu vylepšit ovesnými vločkami?

1) Smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a máslem.

2) Těsto nechte 20 minut stát, bude husté a pomalu stékat ze lžíce.

3) V lívanečníku vytřeném máslem opékejte lívance dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...

Inspirujte se podobnými recepty