Linecké sušenky
Ingredience
420 g | hladké mouky |
140 g | moučkového cukru |
280 g | másla, změklého + na vymazání plechu |
4 | žloutky |
jemně nastrouhaná kúra z jednoho citronu | |
rybízová marmeláda k plnění | |
moučkový cukr na poprášení |
Postup přípravy
Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kúru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den. Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko. Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova. Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY