Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Linecké sušenky

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Linecké sušenky

Co budete potřebovat

420 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
280 g másla, změklého + na vymazání plechu
4 žloutky
jemně nastrouhaná kúra z jednoho citronu
rybízová marmeláda k plnění
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kúru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den. Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko. Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova. Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké sušenky

Dezert Snadné Česká Pečení Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 3 (28)

Co budete potřebovat

420 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
280 g másla, změklého + na vymazání plechu
4 žloutky
jemně nastrouhaná kúra z jednoho citronu
rybízová marmeláda k plnění
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kúru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den. Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko. Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova. Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty